Zeljko Hajdinjak / CROPIX
SLAVLJE RIJEKE

Luda utakmica u Koprivnici: Split s dva igrača manje stigao do remija!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2012. 15:28

SLAVEN BELUPO - SPLIT 2:2 (Vugrinec 11-m 30, Čanađija 54/Vojnović 13, Rebić 88)

S. BELUPO: Rodić - Purić, Kokalović, Grgić, Maras - Geng, Gregurina, Čanađija - Glavica, Delić - Vugrinec.

SPLIT: Vuković - Marčić, Galović, Glumac, Hrgović - Paracki, Vitaić - Baraban, Vojnović, Belle - Bagarić

SLAVEN BELUPO - SPLIT 2:2 (Vugrinec 11-m 30, Čanađija 54/Vojnović 13, Rebić 88)

S. BELUPO: Rodić - Purić, Kokalović, Grgić, Maras - Geng, Gregurina, Čanađija - Glavica, Delić - Vugrinec.

SPLIT: Vuković - Marčić, Galović, Glumac, Hrgović - Paracki, Vitaić - Baraban, Vojnović, Belle - Bagarić

Zanimljivu i neizvjesnu utakmicu odigrali su Slaven Belupo i Split u derbiju za Europu, a na kraju je neodlučeni rezultat s obzirom na razvoj događaja i najrealniji. Za pobjedom više žale domaćini, koji su sat vremena imali čak dvojicu igrača više.

Od početka se vidjelo da da su Farmaceuti odlučno ušli u utakmicu, svjesni da im je ovaj ogled možda i ključan za visok jesenski plasman. Ferenčina je pojačao vezni red uvođenjem mladoga Genga, Vugrinec je kao i obično bio usamljen u napadu, a Vulić je izveo prilično ofenzivnu postavu s Barabanom, Vojnovićem i Belleom iza isturenog napadača Bagarića.

Prva ozbiljnija situacija pred vratima gostiju dogodila se u 8. minuti, Kokalović je nakon kornera tukao iz blizine, no obrana Splita izbila je loptu iz opasne zone.

0:1 Vojnović (12)

Split je brzo izveo slobodni udarac na 30 metara od domaćih vratiju, po desnom boku prošao je nečuvani Marčić i ubacio „svijeću“ pred gol. Najbolje se na osam metara snašao bivši Farmaceut Aljoša Vojnović, tukao je glavom pod gredu i prevario Rodića koji je u toj situaciji mogao i bolje reagirati.

Novu priliku za Split imao je u 18. minuti aktivni Belle, izbio je sam pred Rodića koji je obranio njegov udarac. Vugrinec je prvi put zaprijetio u 21. minuti, tukao je snažno iz slobodnog udarca, no Vuković je bio siguran. Delić u 28. minuti upošljava Vugrinca, čiji udarac zaustavlja Vuković, a iz ponovnog pokušaja Vuga tuče iznad grede.

1:1 Vugrinec (31 - 11 m)

Vugrinec je tukao, Vuković loptu kratko odbio, a Galović s obje ruke srušio Delića koji je bio u naletu. Za suca Strahonju nije bilo dvojbe, pokazao je na bijelu točku i isključio Splitovog stopera, a siguran realizator kaznenog udarca bio je Davor Vugrinec.

Vulić je u igru ubrzo ubacio bivšeg Slavenovog kapetana Radeljića kako bi popunio stopersku poziciju, no uskoro su gosti ostali bez još jednog igrača, zbog drugog žutog kartona u razdoblju od samo tri minute isključen je Paracki. Uzburkale su se strasti nakon tog isključenja, Splićani su ustali s klupe smatrajući da je Paracki prestrogo dobio drugu javnu opomenu, a vidjeli smo i neprimjereno ponašanje dvojice trenera Ferenčine i Vulića, koji su si međusobno prijetili i dobacivali. Strahonja ih je ipak obojicu ostavio na njihovim klupama.

Očekivali su koprivnički navijači da će njihovim ljubimcima zahvaljujući brojčanoj prednosti biti otvoren put do pobjede, no na kraju se ispostavilo da Farmaceutima ni to nije bilo dovoljno. Imali su domaći inicijativu i pokušavali akcijama doći do vodstva, ali kombinatoriku je otežavao morak i mekan teren.

U nastavku je kod domaćih Brlek zamijenio Genga i preuzeo ulogu centralnog veznog igrača. Pokušavali su Gregurina, Purić i Maras, nisu pronašli put do mreže, ali je vodstvo ipak stiglo na vrijeme.

2:1 Čanađija (53)

Bila je to duga, lijepa akcija Slavena Belupa koju su zaključili asistent Glavica i strijelac, U-19 reprezentativac Dario Čanađija. S 15-ak metara Slavenov je veznjak pogodio gornji desni kut nemoćnoga Vukovića.

Tukao je u 55. minuti još jednom Čanađija, a Vuković je zabilježio još jednu uspješnu intervenciju. Do kraja utakmice ostao je Splitov vratar nesavladan i jedan je od najzaslužnijih za osvojeni bod. Kako je utakmica išla kraju, napadi Slavena bili su sve slabiji, a Split je na kraju ipak stigao do izjednačenja. Marčić je u 78. minuti tukao iskosa s desne strane, Rodić je obranio. Bio je to nagovještaj onoga što je uslijedilo tri minute prije kraja.

2:2 Rebić (87)

Nakon ubačaja iz kuta Radeljić je s druge vratnice loptu glavom vratio u sredinu, gdje je najviši bio mladi Ante Rebić koji je također glavom sproveo loptu u mrežu za konačnih 2:2 i veliko slavlje Splita.

RIJEKA - ZAGREB 1:0 (Benko 44)

RIJEKA: Mance - Datković, Knežević, Neretljak - Mujanović, Brezovec, Kreilach, Močinić, Čulina - Cesarec, Benko

ZAGREB: Vidaković - Djengoue, Nadarević, Pavlović - Jurendić, Štrok, Handžić, Šovšić, Bevab - Medić, Mitrović

Negativni efekt produženog vikenda očešao je Kantridu. Ne toliko da se skupi samo 400 ljudi kao npr. u Maksimiru, ali bilo je ispod ovosezonskog riječkog prosjeka, cca. 3.500 gledatelja.

Koji su u prvom poluvremenu gledali mučenje lopte. Zagreb s temeljnom tendencijom zatvaranja prilaza prema Vidakoviću, Rijeka s uzaludnom dominacijom u posjedu lopte. Bijeli uglavnom nisu znali što će s tom loptom čiji je protok bio totalna suprotnost onome što je Scoria najavio uoči utakmice. Rijekina je igra bila prije svega spora, slow-motion. A iz toga se roditi može jedino bezidejnost. Ni “n” od napadačke odlučnosti koju je tražio trener. Pa se zabiti moglo jedino iz prekida. Upravo je to u finišu prvog dijela napravio Leon Benko. Zabio svoj peti gol ove sezone i... Treći u tri uzastopne utakmice!

1:0 - Benko

Djengoue je srušio Cesarca na rubu ZG-šesnaesterca. Benkov slobodnjak najprije ide u živi zid, ali odbijanac je opet njegov, a onda iz mjesta,bomba ljevicom u desni Vidakovićev kut.

Sjajan gol u idealnom trenutku za Rijeku. Minutu-dvije prije kraja poluvremena. Rezultat s kojim se ide na odmor. Nikako ne kao plod neke sjajne igre nego nagrada Rijekinom češćem, upornijem boravku na protivničkoj polovici terena.

Nakon par minuta nastavka, zagrebački peh. Vrataru Vidakoviću je u žestokom sudaru s Benkom stradalo koljeno. Jedva je odšepao u svlačionicu, a među Zagrebove je vratnice stao Herceg.

Igra - nešto dinamičnija jer Zagreb se, u minusu, morao otvoriti. Najbolja prigoda je ipak Zagrebova, u 67-oj: Djengoue nakon ubačaja s boka glavom spušta Nadareviću koji je na 2-3 metra od domaćeg gola prekratak za laku egzekuciju. U 70-oj se... Ozlijedio i Ivan Mance (ruptura ili puknuće mišića). Loš dan za vratare na Kantridi! Nakon 162 minute na Rijekin se gol vratio Robert Lisjak. Bijeli su imali dragocjeno, ali i minimalno vodstvo. Sjajna Armada nije prestajala s pjesmom podrške dok je ostatak tribina (ne računajući - četiri Zagrebova navijača) strijepio od nekog zalutalog metka u domaćoj mreži. Najveći aplauz na utakmici u 80. je minuti, kad je izlazio s travnjaka, dobio Zagrebov kapetan Štrok! Kantrida pamti pet Štrokovih godina u bijelom.

U finišu sjajne prigode za Zagreb promašuju Bevab i Medić, a za Rijeku Cesarec. Na kraju Rijekina pobjeda i - potvrda visokog plasmana Scorijine squadre.

INTER - CIBALIA 0:0

INTER: Santini - Gorgiev, Herceg, Bagarić, Čeliković - Milardović, Šarić, Kramarić - Budimir, Oršić - Jurić

CIBALIA: Matković – Mazalović, Župarić, Mitrović, Rugašević – Matoš, Pavličić, Vitaić – Filipović, Bartolović, Mišić

U susretu 14. kola Prve HNL Inter iz Zaprešića i Cibalia su igrali 0-0. Pred 500 gledatelja na ŠRC Zaprešić sudio je Jović iz Zagreba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:47