Tomislav Kristo / CROPIX
PRVA HNL

Lokomotiva bolja od Rijeke

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 11. studeni 2012. 22:00

U ponovo sablasno pustom Maksimiru odigrana je utakmica vrijedna trećeg mjesta, pobjeda je i Lokomotivi i Rijeci donosila plasman na ljestvici odmah iza Hajduka. Trener gostiju Elvis Scoria nervozno je tijekom cijelog prvog poluvremena šetao oko svoje klupe, bio je nezadovoljan nekim odlukama suca Batinića. No, prvenstveno je nezadovoljan trebao biti igrom svoje momčadi koja je u početnih 45 minuta tek jednom priprijetila svom domaćinu. Bilo je to u 6. minuti kada je nakon kornera Lokomotive Brezovec sjajno gurnuo u kontru Čulinu koji je istrčao sam pred vratara Picaka, ali nije ga uspio svladati.

Lokomotiva nije igrala spektakularno, no barem je konstantno pokušavala i prijetila. Dvaput je nakon udarca iz kuta Trebotića pokušavao Bručić, a u oba navrata Riječani su njegove pokušaje zaustavljali na gol crti. Dvaput je iz izglednih situacija pokušao i Pavičić, no nije uspio pogoditi okvir a u 28. minuti sjajnu asistenciju Pavičića nije iskoristio Kramarić. Iznimno blijedi Riječani ipak se nisu uspjeli provući i u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena kažnjeni su za svoju ispodprosječnu predstavu.

1:0 - Neretljak (ag)

Niko Datković napravio je prekršaj na Kramariću i to u kaznenom prostoru, ali je sudac Batinić ipak dosudio samo slobodni udarac. Trebotić je oštro ubacio s lijeve strane, a lopta se prvo odbila od Kreilacha u živom zidu pa potom i od nesretnog Neretljaka te je završila u mreži nemoćnog Roberta Lisjaka.

U 51. minuti gosti su tražili najstrožu kaznu. Datković je prošao po desnoj strani, a Bručić je skočio i blokirao njegov centaršut. Riječani su smatrali da je igrao rukom no Batinić se nije oglasio. Nakon sat vremena igre na tribini su se napokon pojavili najvjerniji navijači Rijeke. Armadin dolazak djelovao je pozitivno na igrače Rijeke koji su se napokon probudili i počeli igrati. U 62. minuti Benko je imao sjajnu šansu, primio je dugu loptu, okrenuo Barbarića i onda s 15 metara pucao pokraj vratnice. U 67. Benko je zatresao mrežu ali mu pogodak opravdano nije priznat zbog zaleđa, no u 72. minuti Rijekin napadač i službeno se upisao u strijelce.

1:1 - Benko

Brezovec je izveo korner nakon kojeg je Benko bio najviši u skoku i poentirao je glavom. Lokosi su pali i Rijeka je preuzela inicijativu. Veliku šansu za potpuni preokret u 78. minuti imao je Kreilach, ali iz blizine uspio pucati samo u Picaka.

Lokomotiva je u 83. minuti ipak uspjela i drugi put povesti.

2:1 - Martinac

Mario Šitum ušao je s klupe u 74. minuti, a 9 minuta kasnije sjajno s desne strane centrirao na drugu vratnicu gdje je još jedan igrač s klupe Tomislav Martinac strpljivo čekao i pogodio za 2:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 17:27