Vlado Kos/CROPIX
MIŠO KRSTIČEVIĆ

'Idemo donijeti Hajduku titulu u godini prestrojavanja, bio bi to velik uspjeh

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 14. prosinac 2012. 22:08

Hajduk će se u polufinalu Kupa sastati sa Slaven Belupom, prva utakmica igra se 3. travnja u Koprivnici, uzvrat je predviđen dva tjedna kasnije u splitskom Poljudu i to nije loš rasplet za "bijele", premda je trener Hajduka Mišo Krstičević u startu poželio Cibaliju...

Drugi par su Cibalia – Lokomotiva, kako je određeno ždrijebom jutros u Rusanovoj 13, u kući hrvatskog nogometa u Zagrebu. Velika je pozornost okružila ždrijebanje, "kontrola kuglica" na visokoj razini, nazočili su članovi Povjerenstva za kup-natjecanje Neven Kolić i Josip Brezni, pa tajnik HNS-a Vlado Iveta, potom direktor svih reprezentacija HNS-a Zorislav Srebrić, pa povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, glasnogovornik Neven Cvijanović.

Hajduka je predstavljao Ante Majić, član Nadzornog odbora "bijelih", banuo je u Rusanovu taman da prekine ćakulu dok su nazočni komentirali što bi bilo najbolje, ovaj ili onaj par, ovako ili nekako drugačije:

- Nemojte preda mnom, ja sam iz Hajduka – prekinuo ih je i našalio se Majić i tako su se svi – upoznali! Dobar dan, dobar dan...

Točno u podne pristupilo se ždrijebu, predstavnici klubova naprijed, po abecednom redu. Tako je iz Vinkovaca Dražen Pernar za početak izvukao kuglicu baš s imenom svoga kluba, pa je time odredio da će Cibalia biti domaćin prve utakmice prvog para.

Potom je "nastupio" Hajdukov Ante Majić i izvukao – Lokomotivu!

Dobro za Hajduk, izbjegao je najtežeg suparnika. Igoru Cvetkoviću iz Lokomotive preostalo je tek da odredi domaćina prve utakmice preostalog para i to je bio - Slaven Belupo. Na čemu Hajduk toplo zahvaljuje. A onda je na kraju balade Roy Ferenčina, trener delegiran od Slavena samo formalno potvrdio kako je u bubnju zadnja preostala kuglica imena Hajdukova. Da se potvrdi kako je sve regularno. Hajduk nikako da bude izvučen, ostao je zadnji, ali može i mora biti zadovoljan. Polufinalni parovi zakazani su 3. i 17. travnja, a finalni dupli okršaj mjesec dana kasnije, 8. i 23. svibnja.

Vijest iz Zagreba zadovoljno su primili u Poljudu, trener Hajduka Mišo Krstičević je rekao:

- Svatko od preostalih u završnici misli osvojiti trofej, tu nema dileme, pa prema tome nema lakih protivnika, ali možemo biti zadovoljni što smo dobili prigodu da revanš igramo kod kuće, to je uvijek bolje. Nema druge nego se što bolje pripremiti, s posebnim motivom da jurišamo na sami Kup, to nije tajna. Donijeti Hajduku takvu titulu u godini kad smo se prestrojavali, bio bi još veći uspjeh – kaže Hajdukov kormilar.

Sad će kup pritisnuti Poljud kao - imperativ ambicije, ali na to se "bijeli" spremaju. Sportski direktor Hajduka Sergije Krešić komentirao je ždrijeb:

- Ako želimo osvojiti kup, onda moramo pobijediti bilo kojeg protivnika od ovih koji su ostali. Stoga se moramo najviše koncentrirati na sebe i na svoju igru uz poštovanje prema Slaven Belupu. Nije presudno što revanš igramo kod kuće, ali je to ipak mala prednost za nas – rekao je Krešić.

Hajduk je, podsjetimo, zadnje Sunce podigao 2010. godine, kontra Šibenika, prije toga 2003. godine u dvoboju protiv pulskog Uljanika (dio današnje Istre 1961). Ranije još samo triput, unatrag 2000., 1995. i 1993., svaki put protiv Dinama/Croatije.

Smiješi li se Hajduku šesti kup? U zadnje doba paše "bijelima" kad Dinamo ranije ispadne, ali sad je na istom kolosijeku – Lokomotiva. No, prvo Slaven...

Linker
25. rujan 2024 02:36