Jakov Prkić/CROPIX
JOSIP PALADINO

'Proračun Hajduka za iduću godinu je 72 milijuna kuna, dogovorena i utakmica u Riju!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. prosinac 2012. 18:59

Šest sati je trajala sjednica članova Nadzornog odbora "bijelih" u klupskim prostorijama na stadionu u Poljudu, pod predsjedanjem dra Josipa Paladina, a iza 14 sati, u pola sjednice pridružila im se i skupina navijača iz Torcide. Dr Paladino je objasnio:

- To je normalno, momci iz Torcide su došli do nas, mi smo na zajedničkom poslu. Razgovarali smo o skorašnjoj sjednici sa svim našim navijačkim udrugama koju planiramo sredinom siječnja – rekao nam je. Točnije 19. siječnja.

Međutim, nije to bila najvažnije točka sjednice, prije toga Hajdukova vlada prihvatila je izvješća o financijama, te struci, sve što su obrazlagali Marin Brbić, Mišo Krstičević, Sergije Krešić. Prihvaćene su smjernice:

- Dugo smo vijećali, sjednice nam traju dugo, jer nisu svakodnevne. Prvi put da imamo kvalitetnu projekciju troškova za iduće razdoblje, napravili smo proračun, dosta konzervativno, realno i on iznosi 72 milijuna kuna za 2013. godinu.

Očekivali smo nešto manje, to je gotovo 10 milijuna eura, no dr Paladino je objasnio, podsjetio nas:

- Očekujemo da on bude realiziran do lipnja, da ga napunimo, imamo širok plan prihoda, prioritet jest na prodaji igrača, ali nipošto to nije sve, ima tu i ulaznica, iznajmljivanje prostora... Rashode smo maksimalno srezali i ne smijemo širiti broj igrača. Dapače. Možemo mi u hodu napraviti i rebalans, ali nadam se da neće trebati. Tu ulazi i stavka vraćanja kredita (30 milijuna kuna Gradu op. a.), pa razne obveze, kompenzacije, otplate, dokup mirovinskog staža, otpremnine... Mnogo potreba. Zato je budžet optimističan.

Nastavio je dr Paladino:

- Sportski rezultat je prihvatljiv i dobar, to je vrlo važno...

Krstičevićev izvještaj je primljen sa zadovoljstvom, a Krešiću su ostavljene otvorene ruke u daljnjem rješavanju križaljke za preustroj rada.

Čestitke su dijelili za posao s Brazilcima:

- Fluminense je jedan od najvećih svjetskih klubova i na bazi reciprociteta nadamo se dobrim plodovima. Odabrat ćemo odmah dvojicu mladih igrača da nam se pridruže, to ostavljam struci. A i naši treneri će odlaziti tamo. Nadamo se da ćemo po Svjetskom prvenstvu, 2014. godine nastupiti na Maracani, u Riju, a i da će momčad Fluminensea u dogledno vrijeme nakon toga biti i naš gost u Poljudu – izvijestio je dr Paladino.

Naglasci s NO

1. 72 milijuna kuna je Hajdukov proračun za 2013. godinu;

2. Odličan posao s Fluminenseom, Hajduk gost u Rio de Janeiru, na "marakani" 2014., poslije Svjetskog prvenstva, pa će i 'Flu' u Split;

3. Podrška treneru Krstičeviću i sportskom direktoru Krešiću, za rad i buduće poteze;

4. Torcida u posjeti i pri radu NO; pripreme za skup svih navijača po Novoj godini, vjerojatno u subotu 19. siječnja

Linker
25. rujan 2024 04:27