Nenad Dugi/CROPIX
NASTAVAK SAPUNICE

HNS odgovorio Ministarstvu: 'Nigdje ne uočavamo povezanost Dinama i Lokosa'

MZOS sada najavljuje kako će uputiti zahtjev Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja da provede ispitivanje
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. travanj 2013. 21:01

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta objavljeno je kako je HNS na njihov upit jesu li "Dinamo i Lokomotiva povezani na način da je Lokomotiva poduzetnik pod kontrolom Dinama", odgovorio da su "Dinamo i Lokomotiva dva zasebna kluba, te se iz dokumenta ne uočava njihova povezanost". Očekivano, uostalom Kuća nogometa je i Dinamu i Lokomotivi izdala licencu za Prvu HNL. MZOS sada najavljuje kako će uputiti zahtjev Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja da provede ispitivanje sukladno odgovoru HNS-a, ne želeći prejudicirati ishod.

Podsjećamo, AZTN je na zahtjev udruge Naš Hajduk odbio tvrdnju da se radi o kartelu (nedopuštenom udruživanju) ustanovivši da "navodi inicijative, međutim, upućuju na to da Lokomotiva i Dinamo nisu neovisni poduzetnici u smislu članka 8. ZZTN-a, već da je Lokomotiva poduzetnik pod kontrolom Dinama, u smislu članka 4. ZZTN-a, odnosno da je riječ o jednom gospodarskom subjektu. Ukoliko bi to bilo točno, bilo kakva suradnja navedenih klubova isključivala bi postojanje zabranjenog sporazuma u smislu članka 8. ZZTN-a, budući da nije riječ o neovisnim poduzetnicima u smislu članka 8. ZZTN-a."

Dakle, AZTN nije kazao da je to tako, nego je hipotetski naveo "ukoliko bi to bilo točno", pa je doista logično očekivati da ispitaju je li to točno, da se završi ova trakavica. No, treba dodati da je upravo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Lokomotivu upisalo u registar profesionalnih klubova, da joj je dalo potvrdu da je profesionalni klub što je jedan od neophodnih dokumenta na temelju kojih se dobiva licenca u HNS-u.

Linker
21. rujan 2024 23:38