Razvan Lupica / Mediafax Foto / Cropix
SPAŠENA SEZONA

Zoran Mamić: 'Da imamo ovakvu atmosferu, svake godine bi igrali Ligu prvaka!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. kolovoz 2014. 23:52

Bravo za Modre, s krasnom pobjedom vraćaju se iz Rumunjske. Europska liga sada je na vratima Maksimira , ali naravno ne treba slaviti unaprijed, treba pričekati maksimirski uzvrat. Po onome što smo vidjeli ipak nam se čini da se senzacija u Zagrebu ne može dogoditi, te da će Mamićeva momčad nogometnu jesen provesti na europskim travnjacima. Plavi su bili dobri, koristili su prigode za postizanje pogodaka za razliku od, recimo, utakmice s Aalborgom, i ta efikasnost dovela ih je do vrijednog trijumfa koji sad treba potvrditi sljedeći četvrtak.

- Čestitke mojoj momčadi, veselim se ovoj pobjedi. U prvom poluvremenu bili smo prilično dobri, šteta je što nismo iskoristili naše brze i dobre izlaske s velikim brojem igrača, u tom smo u dijelu mogli napraviti osjetniju razliku - rekao je Mamić.

Na pitanje je li sada sve odlučeno, može li Dinamo već gledati prema Europskoj ligi, trener Modrih povukao je ručnu.

- Ne, ne, ne... Očekuje nas drugo poluvrijeme u Zagrebu. Petrolul je jako, jako dobra momčad. Ako ne budemo bolji nego što smo bili danas, možemo se naći u jako velikim problemima. Petrolul je sposoban za svašta, ali ipak vjerujem da se to u uzvratu neće dogoditi. Ponavljam, u Maksimiru moramo biti bolji nego danas.

Modri su se jako opekli na Aalborgu i zato je svaka rečenica trenera Dinama imala pozivnicu koja je nudila riječi "moramo biti jako dobri u Maksimiru, moramo biti pažljivi i obazrivi".

- Mi smo protiv Aalborga odigrali najbolju utakmicu ove sezone, a izgubili smo je. Nogomet je takva igra i zato se sad možemo veseliti nakon pobjede, no moramo biti apsolutno koncentrirani na sve ono što će se događati u uzvratu.

Dinamov trener posebno je pohvalio i atmosferu na stadionu Petrolula. Bilo mu je žao što takva nije u Maksimiru.

- Ovo se neće svidjeti navijačima Dinama, ali kad bismo mi imali ovakvu atmosferu i ovakav stadion, Dinamo bi svake godine igrao u Ligi prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:25