FEŠTA U AVIONU

Zdravko Mamić najavio nova pojačanja: 'Do zime ćemo kupiti tri kapitalca za obranu'

'Imat ćemo Dinamo koji će protivnike poput Aalborga i Petrolula prolaziti kao plitak potok!'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. kolovoz 2014. 17:59

Veselo je bilo u avionu koji se s aerodroma u Bukureštu vraćao u Zagreb nakon Dinamove pobjede nad Petrolulom. Iako je let startao nakon ponoći, nitko nije spavao. Dobro raspoloženje, smijeh i veselje obilježili su cijeli let. U najnovijoj povijesti nije bilo tako sretnih povratnih letova.

Izvršni predsjednik Zdravko Mamić ipak se u trenucima radosti vratio na onu utakmicu s Aalborgom.

- Odigrali smo pet europskih i pet prvenstvenih utakmica, imamo devet pobjeda i jedan poraz. Ali taj poraz od Aalborga u Maksimiru je bolan. Zanimljivo je da smo ga doživjeli u utakmici koju smo odigrali najbolje ove sezone. U tom porazu igrali smo bolje nego u ovih devet puta kad smo pobijedili. Izgubili smo strahovitu sportsku satisfakciju igranja Lige prvaka, i isto tako pretrpjeli nemjerljivu financijsku štetu. Ali nismo se predali. Ne, nije još sve gotovo, nismo još u Europskoj ligi, ali ostvarili smo veliki rezultat koji nam daje visoko jamstvo da ćemo ipak proći dalje i ostvariti kontinuitet igranja u Europi - kazao je Mamić.

U Ploiestiju je Dinamo bodrilo samo 15 navijača koji su u Rumunjsku stigli dvama kombijima. Mamić želi da na uzvratu protiv Petrolula bude barem onako kako je bilo na Aalborgu u Maksimiru.

- Pozivam onih 10 tisuća navijača koji su nas nosili protiv Aalborga. Zbog njih mi je najviše žao što smo tada ispali. Uvjeravam navijače Dinama da ovi naši igrači imaju neviđen potencijal. Međutim nikad ga nećemo moći iskazati ni 50 posto bez podrške s tribina. Gdje god dođemo u Europu, navijači bodre svoj klub, ne znam što se to dogodilo sa Zagrebom... Mi nikada nećemo saznati što sve Dinamo može postići kad nema tog druka s tribina. Dinamo nema problem atmosfere unutar kluba, Dinamo imazastrašujuće okruženje oko sebe.

Mamić nije bio sretan samo zbog Dinama, već i zbog tri ostala hrvatska kluba koja su odigrala svoje prve utakmice play-offa Europske lige.

- Jako sam radostan i iznimno ponosan što sam član nogometne obitelji. Rezultati koje su ostvarili Rijeka, Hajduk, Split i Dinamo su na ponos hrvatskog nogometa, sporta i države. U ovim teškim trenucima upravo nogometaši pokazuju kako se opstaje i kako se može ići naprijed. Hrvatski nogometaši su ponos Hrvatske! Zaslužuju podršku i poštovanje.

Govorio je i o bliskoj budućnosti zagrebačkog kluba.

- Najkasnije do zime ćemo kupiti tri kapitalna obrambena igrača! Još se vraćaju Taravel i Addy, u napadu Fernandes. Za godinu dana imat ćemo Dinamo koji će protivnike poput Aalborga i Petrolula prolaziti kao plitak potok! Bit će to momčad kakvu sanja svaki navijač Dinama - zaključio je dobro raspoloženi Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 21:01