Ante Čizmić/CROPIX
KAPETANU NOVI UGOVOR

Želja Andrijaševića: 'Bilo bi sjajno osvojiti trofej! Može i Superkup odmah na startu...'

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 26. lipanj 2013. 00:34

Miran i nadasve koncentriran na Pohorje je stigao Franko Andrijašević. Doduše, još nije zaliječio ozljedu mišića zadnje lože, ali rehabilitacija ide planiranim tijekom.

- Za dva tjedna bit ću spreman. Važno je da sam riješio pitanje ugovora i sada isključivo razmišljam o Hajduku - naglasio je 22-godišnji veznjak.

Andrijašević je sredinom travnja ozlijedio zadnju ložu na utakmicu Kupa u Koprivnici, a potom je prebrzim povratkom generirao obnovu ozljede.

- Mislio sam mogu ja to, mogu požuriti. Ali, napravio sam pogrešku. Kasnije sam to shvatio. Odigrao sam tri utakmice i ozljeda se vratila u prvom finalnom dvoboju s Lokomotivom. Od tada sam na liječničkoj skrbi, jer znam da više nemam kredit. Nadam se da bih mogao biti spreman za Superkup.

Ako ne bude za Dinamo, zaigrat će Franko protiv Zadra na prvenstvenoj premijeri. Ali nije rehabilitacija jedini zanimljiv proces koji je Franko imao u recentnom razdoblju. Andrijašević je liječio ozljedu i usporedo pregovarao s Hajdukom oko produljenja ugovora. Pregovore je završio prije nego je zaliječio zadnju ložu.

- Bolje je tako, jer zadnja loža će se oporaviti. Pregovore smo uspješno okončali, obje strane su zadovoljne.

Dobio je Andrijašević traženih 20% od budućeg transfera, a Hajduk ima ugovor s igračem do 2016. godine. Odšteta nema fiksnu klauzulu, a ovoga ljeta nema prodaje.

- Vjerojatna je prodaja sljedećeg ljeta, a ovoga ljeta nitko ne razmišlja o transferu, već samo o igri u Hajduku. Kakav smo dogovor postigli, to je poslovna tajna, međutim jasno je da je svaka strana dobila nešto čime se zadovoljila. Svatko je u startu imao svoje uvjete, zato se i pregovaralo.

Među prvima novi će sustav testrati i netko od europskih protivnika. Suduva ili Turnovo, manje je bitno. Prolazak u 3. pretkolo jedino je važan, smatra Andrijašević.

- Nikoga se danas ne smije podcijeniti, ali jasna je naša ambicija. Želimo u Europi napraviti prepoznatljiv rezultat, imamo želju odigrati najmanje četiri, ako ne i više utakmica. Zato nam je zaista svejedno tko će doći u 2. pretkolu - kazao je Andrijašević i dodao:

- Gajimo određene europske ambicije i ako ćemo strahovati od Makedonaca ili Litavaca, onda je bolje da nismo u Europi. Favoriti smo bez obzira tko nas dopadne u 2. pretkolu.

Gdje je Hajduk pozicioniran u domaćem, nacionalnom okviru? Što se može očekivati od novog Hajduka s već viđenim kadrom?

- Najbolje je ništa ne očekivati. Ja ću bez najave. Zašto? Prošle godine smo iz drugog plana, iz velike sjene došli do osvajanja Kupa. Daj Bože da se i ove godine ponovi jedan trofej. Može i Superkup odmah na startu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:31