Jakov Prkić/CROPIX
FINANCIJSKA INJEKCIJA

Marin Brbić odradio sastanak s ulagačima: 'Amerikanci u Hajduk žele uložiti odmah'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. lipanj 2013. 15:32

Hotel Le Meridien Lav jutros je bio mjesto sastanka predsjednika Hajduka Marina Brbića s američkim ulagačima i njihovim predstavnicima Michaelom Gloverom, Darrenom Treasureom i Seadom Karaselimovićem.

- Razgovarali smo o vlasničkoj strukturi i stanju u Hajduku. Zvuče ozbiljno, a zainteresirani su uložiti odmah, da Hajduk bude kompetitivan u Europi već ove sezone. Spremni su velikom financijskom injekcijom ojačati momčad. No, grad Split ima 56 posto dionica, pa će biti ključan njihov sastanak s gradonačelnikom Baldasarom. Svjesni su da Grad želi zadržati kontrolni paket od 25+1 dionicu - kazao je Brbić nakon sastanka u Lava koji je potrajao sat i pol, nakon kojeg su se Amerikanci zaputili i na Gripe, gdje su željeli posjetiti dvoranu u kojoj su odrasli Toni Kukoč i Dino Rađa.

Iako Amerikanci žele posao dovršiti brzo, gradonačelnik Baldasar je spustio loptu na zemlju.

- Ja sasvim sigurno sam neću to odlučiti, niti će to odlučiti Gradsko vijeće. Razgovarat ću sa svim “stakeholderima” Hajduka, dakle s malim dioničarima, većim dioničarima, predsjednikom Uprave Marinom Brbićem, ljudima iz Nadzornog odbora, navijačima i članovima Udruge “Naš Hajduk”... I tek onda, kad budemo imali sve stavove, izići ćemo pred Gradsko vijeće. I ne da se na sjednici Vijeća donese odluka, nego da onda raspišemo referendum o prodaji Hajduka - kazao je Baldasar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:37