Vladimir Dugandžić/CROPIX
TRENER UZ AMERIKANCE

Tudor: 'Hajduk treba što prije dati u ruke privatnika, druga opcija je - preživljavanje!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. lipanj 2013. 09:16

Kakav je komentar trenera Bijelih Igora Tudora na mogućnost prodaje Hajduka američkim ulagačima?

- Iskreno ću kazati osobno mišljenje. Hajduk treba što prije dati u ruke privatnika, jer to je evidentni spas za budućnost kluba. Drugi je način produljenje aktualnog stanja u kojem se živi od prodaje do prodaje. Čisto preživljavanje, jer Hajduk svoj proračun danas bazira samo na prodaji igrača, ali tako se ne može živjeti niti planirati razvoj kluba. Prije ili kasnije stigne se do problema, a nama je taj problem već pred vratima.

Progovorio je Tudor o situaciji u kojoj živi klub. Premda se momčad uredno priprema na Pohorju kao i proteklih godina, realna slika nikad nije ugodna za prepričati.

- Nema više vremena za čekanje, jer Hajduk ima veliki dug, stanje na računu je nula, a plaće kasne pet mjeseci. I što onda treba, čekati da doživimo sudbinu škotskog Rangersa, da se zbog bankrota spustimo u četvrtu ligu. Ako postoji ozbiljan ulagač, onda i Hajduk mora ići tim putom kojim je cijeli nogometni svijet odavno krenuo, jer stanje je alarmantno.

Pitanje o prodaji Hajduka privatnom investitoru uvijek za sobom povlači različita razmišljanja, a prvo je pitanje često vezano uz sjedište kluba.

- Ne treba se plašiti, neće nitko odnijeti Hajduk iz Splita, ostat će klub gdje je i danas. Znam da postoje i drukčija razmišljanja, jer ljudi uvijek misle “nešto će se dogoditi”. Ali, što će se dogoditi? Ne, zaista više nema vremena za čekanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:30