DINAMO

Zagići bolji od Barce i Milana

Zagići Dinama (2003. godište) osvojili su prestižan turnir u Beču u konkurenciji vršnjaka Barcelone, Bayerna, Herthe, Milana, Tottenhama, Rapida, Red Bulla
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 22. svibanj 2012. 22:01

Zagići Dinama (2003. godište) osvojili su prestižan turnir u Beču u konkurenciji vršnjaka Barcelone, Bayerna, Herthe, Milana, Tottenhama, Rapida, Red Bulla...

Dinamovi klinci vođeni trenerskim dvojcem Davidović i Klingor na putu do finala turnira koji se igrao po sistemu 6+1 remizirali s Viennom 1894 1-1, te potom s pobijedili Bayern i Red Bull Salzburg s identičnih 3-0.

U drugom krugu slavili su protiv Barcelone (1-0), Tottenhama (3-2) i Slavije Prag (3-0). U četvrtfinalu su zagići bili bolji od Genka (3-0), u polufinalu od talijanskog Milana (2-0) te u finalu od Herthe iz Berlina 2-0 (strijelci su bili Košćec i Kačavenda). U sedmorku turira ušli su Domagoj Jerbić i Lukas Kačavenda.

Drugog dana odigran je “Blic turnir” na kojem je uz domaćina Rapida, koji je imao dvije momčadi i pobjednika kvalifikacijskog turnira, sudjelovalo još sedam gostujućih momčadi (Dinamo, Milan, Bayern, Barcelona, Genk, Totenham i Hertha).

Dinamo je u grupi pobijedio Herthu 2-0, s Rapidom odigrao 0-0 i tukao Barcelonu 2-0. U polufinalu “modri” su bili bolji od Rapida II 2-0 i u finalu po drugi puta u dva dana pobijedili Milan 1-0, golom Marka Novak-Stanka.

Za Dinamo su u Beču nastupali slijedeći igrači: Mislav Zadro, Domagoj Jerbić, Dino Musulin, Filip Brekalo, Marko-Novak Stanko, Bartol Barišić, Lukas Kačavenda, Julijan Evačić, Karlo Ivančin, Tomislav Duvnjak, Domagoj Gracin, Domagoj Košćec, Zvonimir Gelo i Ivan Stanić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 14:33