DUJMOVIĆ UPOZORIO BILIĆA

'Rusi će od Bilića tražiti uspjeh preko noći! U Poljskoj smo sposobni za velike stvari'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. svibanj 2012. 17:34

Tomislav Dujmović nedavno se razdužio u Zaragozi, kazao “zbogom” i odmah automobilom potegnuo do Zagreba 1900 kilometara. Malo je bilo vremena za privatne obveze, od nedjelje je u reprezentativnim kopačkama. On je član Dinama iz Moskve, u Primeru se zaputio samo da bi imao što veću minutažu uoči Eura. Pogodak!

- Stekao sam novo iskustvo, postao bolji igrač, doživio ambijent punih stadiona što nedostaje u Rusiji.

Dujmović nije “mekušac”, davno ga je očeličila “zagrebačka ulica”, teško se probijao kroz nogomet, ali ustrajnosti mu nikad nije nedostajalo. I odlučnosti da negativu pretvori u svoj trijumf.

- Nakon Eura stižem u Dinamo. Ne znam definitivno hoću li ostati jer ovog časa nemaju niti trenera niti direktora. Tako je to u Rusiji, svake se godine mijenja struka ako ne ispuni ciljeve.

Rival vam postaje Slaven Bilić, u Lokomotivu ste proveli sezonu i pol.

- Ruska liga je najljepše što je mogao izabrati za početak. Imaju jedan od novijih i zgodnijih stadiona, momčad je uglavnom složena od Rusa, bit će zanimljivo kako će se uklopiti u taj mentalitet, međutim smatram da je Slaven prava osoba. I dalje se čujem s igračima Lokomotiva, svi su oduševljeni Bilićem i jedva čekaju da počnu raditi s njim. Njegov će im karakter odgovarati, iako su malo više navikli na čvrstu ruku.

Dujmovića čeka borba za mjesto u hrvatskoj postavi na defenzivnom veznom.

- Ionako se znalo da Slaven odlazi, očito je odlučio da nema što skrivati. To ne bi smjelo imati utjecaja na naš nastup na EP-u. Stožer će napraviti maksimum kao što je i do sada radio. Svatko od nas mnogo očekuje od Poljske i Ukrajine, za to se živi, mislim da smo u stanju uraditi dobre stvari.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 18:52