Drago Sopta / CROPIX
ŠPANJOLSKA U FINALU

ZA BRONCU Mini Vatreni u završnici 'preplašili' Ruse, uništio nas bojažljivi početak

Hrvatska futsal reprezentacija nije uspjela doći do finala Europskog prvenstva. Pred više od 10 tisuća gledatelja u Areni Mini Vatrene su pobijedili Rusi s 4-2
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2012. 18:06

Hrvatska futsal reprezentacija nije uspjela u polufinalu Europskog prvenstva režirati novo čudo te svladati favoriziranu Rusiju. Četvrtoplasirana reprezentacija bila je previsoka prepreka za naše reprezentativce koji su ipak pružili dostojan otpor. Jer, njihova igra je bila bolja od konačnog rezultata.

Zagrebačka Arena nije bila puna do posljednjeg mjesta, ali se na tribinama skupilo preko 14 tisuća gledatelja. Ipak, Arena nije 'gorjela', naši reprezentativci u Zagrebu nisu imali bučnu podršku kao u splitskom Spaladiumu. Bilo je navijača (i transparenata) iz Kutine, Novske, Koprivnice, Dugog Sela, Slunja, iz Feričanaca, Delnica...

Hrvatska je hladan tuš doživjela već na otvaranju utakmice. Sergejev je dugom loptom pronašao Prudnikova koji je izašao sam na Jukića i rutinirano pogodio. Na semaforu je bila tek 35. sekunda utakmice. Zanimljivo, Hrvatskoj je ovo bio prvi rezultatski minus u dosadašnjem dijelu turnira, u dvobojima s Rumunjskom, Češkom i Ukrajinom naša reprezentacija niti jednom nije gubila. Mini Vatreni su ubrzo uzvratili pokušajima Grcića i Marinovića, ali bez konkretnijeg učinka. Rusija je sjajnom akcijom Fukina i Cirila stigla do novog pogotka u 6. minuti. Hrvatski izbornik Mato Stanković bio je primoran odmah pozvati i minutu odmora. Hrvatska se sredinom prvoga dijela stabilizirala, držala posjed lopte, ali bez opasnijih izleta pred vrata Rusije.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 16. minuti. Sergejev je snažno tukao izvana, Jukić odbio loptu, a Abramov 'odbijanac' bez većih problema spremio u mrežu. Do kraja prvoga dijela Rusija je imala još nekoliko opasnih pokušaja, ali Jukić je branio pokušaje Abramova i Pule.

U nastavku ista priča, Rusija je do prvog pogotka u drugome dijelu stigla u prvoj minuti. Pogrešku Despotovića iskoristio je Pula, koji je svoju reprezentaciju odveo na 'plus 4'. Najbolji igrač hrvatsle reprezentacije na cijelom turniru, ali i utakmici, Dario Marinović, smanjio je rezultat u 27. minuti. Mladi Dubrovčanin uspio je solo-akcijom matirati Brazilca na vratima Rusije Gustava, a time i podignuti pomalo usnulu zagrebačku publiku. Hrvatska se do kraja susreta nije predavala, Marinović je postigao i drugi pogodak, ali Rusija zasluženo ide u polufinale...

ZAGREB Arena Zagreb. Gledatelja 14.300. Suci: Borut Sivič (Slovenija) 6 i Bogdan Sorescu (Rumunjska) 6. Treći sudac: Fernando Gutierrez Lumbreras (Španjolska). Delegat: Victor Beceiro (Španjolska).

STRIJELCI: 0:1 - Prudnikov (1), 0:2 - Cirilo (6), 0:3 - Abramov (16), 0:4 - Pula (21), 1:4 - Marinović (27), 2:4 -- Marinović (37)

HRVATSKA: Jukić 6, Grcić 6, Jelovčić 6, Marinović 7, Novak 6, Đulvat 6, Despotović 6, Babić 6, Bajrušović 6,5, Suton 6, Laura -, Stojkić -. IZBORNIK: Mate Stanković 6.

RUSIJA: Gustavo 6,5, Prudnikov 6,5, Sergejev 7, Abramov 7,5, Nugumanov 6, Badretdinov 6, Pereverzev 6,5, Pula 7, Cirilo 7, Fukin 6,5, Milovanov 6, Zuev -. IZBORNIK: Sergej Skorovič 7.

Španjolska u finalu!

Španjolska reprezentacija pobijedila je Italiju s 1-0 u drugoj polufinalnoj utakmici na Europskom prvenstvu u futsalu koje se igra u Hrvatskoj. Jedini pogodak na utakmici u zagrebačkoj Areni postigao je Aicardo već u 7. minuti. Uputio je precizan udarac iskosa s lijeve strane.

Španjolci, peterostruki europski prvaci i branitelji naslova, tako su opravdali reputaciju favorita i izborili finalnu utakmicu protiv Rusije, koja je u prvom polufinalu bila bolja od Hrvatske s 4-2.

Španjolska i Rusija dosad su tri puta igrale finalne utakmice na Europskim prvenstvima. Španjolci, koji su bili domaćini prve dvije smotre, slavili su 1996. godine s 5-3, ali su im Rusi uzvratili tri godine kasnije pobjedom na penale 4-2. Treći međusobni finale, odigran 2005. godine u Češkoj, dobila je Španjolska s 2-1.

Prema tome, u subotu od 18.30 sati, Hrvatska će u ogledu za treće mjesto igrati protiv Italije, dok će se u velikom finalu, od 21 sat, sastati Španjolska i Rusija.

HRVATSKA - RUSIJA 2-4

Kraj

40. minuta Dvije prilike jedna za drugom za Hrvatsku ali nejde lopta u gol

39. minuta Još jednom je probao Marinović, al je vratar bio spreman

38. minuta Grcić pogađa stativu

36. minuta GOOL Marinović je snažno pucao s lijeve strane i zabio

36. minuta Grcić je snažno pucao, ali brani vratar Rusije

35. minuta Hrvatska je izvadila golmana i ubacila igrača

34. minuta Jelovčić se lijepo ubacio ali nije uspio zabiti pogodak

31. minuta Rusi nisu iskoristili dobru priliku, spreman je bio Jukić

29. minuta nakon pogotka naši su se digli i rade stalno pritisak pred vratima Rusije

27. minuta GOOL Napokon smo zabili, odbila se lopta nakon udarca Marinovića kroz šumu noga i završila je u mreži

26. minuta Igra se i dalje čvrsto bez izrazitih prilika ni na jednoj strani

24. minuta Igra se čvrsto, naši kruže u protivničkoj polovici, ali teško pronalazimo rupu u ruskoj obrani

21. minuta GOOL Spetljali su se naši igrači ispred šesterca što je iskoristio Pula i zabio pogodak

Počelo je drugo poluvrijeme

Kraj prvog dijela

20. minuta Skoro smo primili još jedan pogodak, Cirilo se našao sam pred vratarom Hrvatske, ali je Jukić dobro reagirao

19. minuta Dugu loptu preko cijelog terena koji je poslao obrambeni igrač iz prve je udario ruski napadač, ali je Jukić dobro reagirao

17. minuta Zamalo smo dobili još jedan pogodak, nakon loše reakcije igrača u šestercu

16. minuta GOOL Abramov je naletio na odbijenu loptu i lagano zabio s par metara

15. minuta Zaoštrilo se na terenu, napravljeno je nekoliko oštrih prekršaja s obje strane

12. minuta Hrvatska više drži loptu u nogama i kombinira, ali Rusi su dobro postavljeni

10. minuta Rusi pritišću po cijelom terenu, naši teško dolaze do protivničkog gola

8. minuta Babić je ušao u šesterac s loptom ali mu je vratar presijekao pokušaj

6. minuta Probao je svoj udarac Bajrušović ali siguran je ruski vratar, poslije njega zaprijetio je i Grcić, ali je lopta otišla pred vratnice

5. minuta GOOL Cirilo je zabio nakon dobre kombinacije Rusa

3. minuta Pucao je Marinović malo pokraj gola

1. minuta GOOL Rusi su poveli. Duga lopta poslana je naprijed gdje se dobro snašao Prudnikov i zabio pogodak

1. minuta Utakmica je počela

HRVATSKA: Jukić, Stojkić, Matošević, Laura, Grcić, Đulvat, Despotović, Novak, Babić, Jelovčić, Marinović, Bajrušović, Stuon, Mijatović. TRENER: Mato Stanković.

RUSIJA: Zuev, Gustavo, Badretdinov, Prudnikov, Sergejev, Pula, Maevski, Milovanov, Pereverzev, Malcev Abramov, Cirilo, Fukin, Nugumanov. TRENER: Sergej Skorovič.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:27