Jakov Prkić/ CROPIX
NOVI PROBLEMI

FUTSAL opet na marginama: Pojedinci odbili doći na reprezentativno okupljanje!

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 20. ožujak 2012. 21:45

Hrvatska futsal reprezentacija ovoga je tjedna imala novo okupljanje. Nažalost, krnje okupljanje. Nacionalni naboj brojnih igrača očito je splasnuo nakon Europskog prvenstva, pa se pojedinci nisu odazvali za reprezentativnu akciju u Zadru. Naša izabrana vrsta gostovala je u Zadru povodom Dana 93. zrakoplovne baze Zemunik, no ovo je okupljanje proteklo bez Marinovića, Sutona, Novaka, Šestića, Mijatovića, Bajrušovića...

No, nisu svi iz 'iste priče’. Duje Bajrušović je ovu akciju propustio zbog rođenja blizanaca, Denis Mijatović ozljede, Tihomir Novak je zatražio odmor, Dario Šestić nije došao zbog privatnih razloga... Razlozi su na papiru i više nego opravdani, ali neki su igrači u to vrijeme 'haklali’ na malonogometnom turniru u Širokom Brijegu. Što se opravdati ne može. Ili bar ne smije. Naravno, situacija u HR-futsalu daleko je od idealne, ovaj je sport nakon EP-a ponovo stigao na margine hrvatskog sporta. Ali i medijske popularnosti.

Reprezentativci su se naslušali brojnih obećanja HNS-a, a ni danas im nisu isplaćene premije (po 500 eura) za ulazak u polufinale Europskog prvenstva. Igrače se proteklih godina često 'varalo’ na sve strane, pa su oni otišli 'sigurnim putem’. Što u današnjoj situaciji nije nelogična odluka. Igračka dnevnica za 'akciju Zadar’ bila je 34 kune, a svaki je pojedinac na ponekom turniru mogao inkasirati višestruko veći iznos.

Danas nitko nije u pravu. Niti igrači (koji se nisu odazvali) niti predstavnici HNS-a. Ovu situaciju što prije treba riješiti, prije svega razgovorom - nikako kaznama i suspenzijama (eventulano opomenama). Hrvatska reprezentacija i dalje treba ostati nacionalni ponos svima. A za sada je još uvijek tako vide Jukić, Grcić, Jelovčić, Stojkić i Babić. Svaka čast!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:26