Jakov Prkić/CROPIX
TO SE RIJETKO ČUJE...

Stanković pokazao veličinu: 'Naša igra djelo je mog pomoćnika Mavrovića'

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 11. veljača 2012. 22:42

Hrvatska futsal reprezentacija danas je četvrta sila Europe. Izabranici Mate Stankovića jučer su u dvoboju za 3. mjesto još jednom 'pali', nakon Rusije našu je izabranu vrstu porazila i Italija. No, hrvatski reprezentativci visoko uzdignutih glava napuštaju Europsko prvenstvo, oni su proteklih dana dočekali svojih pet minuta.

U zagrebačkoj Areni i jučer se skandiralo Jakovu Grciću, Ivi Jukiću, Dariju Marinoviću, novim perjanicama hrvatskog sporta. Mato Stanković u Zagrebu i Splitu napravio je veliki uspjeh, Hrvatska se nakon 11 godina suše uspješno vratila na veliko natjecanje.

- Italija je treća reprezentacija svijeta, a mi smo ih dobro namučili. Nažalost, i jučer su se ponovile neke stvari iz polufinalnog dvoboja. Naš je cilj bio izdržati početni pritisak Talijana, no opet smo primili rani pogodak. Stvarali smo kvalitetne prigode (Despotović, Marinović...), iako treba priznati kako su prijetili i Talijani – kazao je Mato Stanković nakon utakmice, te nastavio:

- U drugome dijelu htjeli smo nakon 3-4 minute zaigrati s golmanom igračem, ali nismo uspjevali prenijeti igru na polovicu Talijana. Kasnije smo s igračem viška igrali dobro, prijetili, no nismo uspjeli stići do izjednačenja.

Hrvatska je na ovom turniru prikazala sjajnu igru s golmanom-igračem. Dva smo pogotka zabili Rusiji, jedan Italiji...

- Moram biti iskren i kazati kako je ta naša kvalitetna igra djelo mog pomoćnika Marinka Mavrovića. Ja sam s igračima trenirao fazu obrane s golmanom igrača, a on fazu napada. I priznajem, to je izgledalo jako dobro.

Kako ćete proslaviti ovaj uspjeh?

- Znamo da smo na Euru napravili veliki uspjeh, ali mi smo sportaši prije svega. Kako slaviti nakon što smo izgubili dvije utakmice u nizu. Najveća nagrada za nas bi bila da se futsal ne zaboravi u Hrvatskoj, nego da nas se i dalje podržava kao proteklih dana – završio je Mato Stanković koji je tijekom jučerašnjeg dana poruku podrške primio i s platforme na Sjevernom moru.

Mnogo sretniji bili su Talijani, te njihov izbornik Roberto Menichelli...

- Čestitam Hrvatskoj, odigrali su fantastičan turnir. Ova nam je medalja izuzetno važna jer smo ove godine bitno pomladili reprezentaciju. Nije bilo lako igrati pred ovom publikom, koja je domaćinu nerijetko davala dodatnu snagu. Danas ćemo proslaviti ovaj uspjeh, no već sutra počinjemo s pripremama jer nas očekuje još nekoliko važnih dvoboja ove godine. Kao i Svjetsko prvenstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 20:38