Tom Dubravec / CROPIX
NOVO IME NA VRATIMA

Vuković u Lokomotivi, Šikić opravdava odlaske: 'Prodali smo zbog preživljavanja'

Iz Dinama na posudbu stižu dvojica ofenzivnih igrača, bivši član Cibalije Petar Mišić (18) i prvi strijelac juniorskog prvenstva Dino Špehar (19), vjerojatno i branič Josip Ćalušić (19)
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. lipanj 2013. 09:56

Krenula je i Lokomotiva! Od ključnih igrača iz prošle sezone, Zagrepčane su napustili Domagoj Antolić, Ivan Boras, Mate Maleš i Andrej Kramarić, koji se vratio s posudbe u Dinamo.

- Trojicu smo prodali zbog preživljavanja, kako bismo i dalje mogli redovito isplaćivati plaće i nastavili uređivati kamp na Kajzerici, kojeg želimo pretvoriti u najljepšeg u Hrvatskoj. S novcem koji smo zaradali od prodaje pokrit ćemo oko 50-60% godišnjeg proračuna - predviđa sportski direktor Lokomotive, Božidar Šikić, realno glavni čovjek kluba.

Od mlađih igrača Lokosi su s posudbe u Radniku vratili Marka Pajača, iz Sesveta stiže još jedan veznjak Danijel Miškić, vraća se desni bek Robert Babok iz Rudeša... Iz Dinama na posudbu stižu dvojica ofenzivnih igrača, bivši član Cibalije Petar Mišić (18) i prvi strijelac juniorskog prvenstva Dino Špehar (19), vjerojatno i branič Josip Ćalušić (19). Lokomotiva je napravila i prvi veći transfer, konkurencija Dominiku Picaku na vratima bit će Andrija Vuković, iskusni 29-godišnji čuvar mreže koji je raskinuo ugovor sa Splitom i potpisao ga s hrvatskim doprvakom.

- Bit će još pojačanja, sljedećih dana trebali bismo zgotoviti poslove. Iza nas je vrlo uspješna sezona u kojoj smo iza sebe ostavili Rijeku i Hajduk, a usput afirmirali i mnogo mladih igrača. Vjerujem da ćemo ponoviti takvu sezonu - najavljuje Šikić.

No s obzirom na odlazak 'velike četvorke', to se čini teško ostvarivim?

- Ljudi zaboravljaju što se događalo prije godinu dana. Antolić se tek vraćao, Kramarić također, Maleša nije bilo nigdje... Tada su nam predviđali borbu za ostanak, a mi smo bili drugi i igrali finale Kupa. Nema nikakvog straha, bit ćemo pravi i ove sezone. Plan je da tijekom jeseni polako formiramo momčad i onda na proljeće zablistamo - zaključio je Šikić.

Na posudbu odlaze Radelić-Žarkov i Mihaljević, posudba iz Dinama je završila Škvorcu, gdje se vratio i Zakarić, koji je iz Maksimira proslijeđen u Široki Brijeg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 02:25