Boris Kovačev/CROPIX
UBOJITI NAPADAČ BIJELIH

Giga o budućnosti u dresu Hajduka: 'Sporting me želi, ali volio bih ostati na Poljudu'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 24. lipanj 2013. 22:33

Ivan Vuković rečeni Giga još je s Hajdukom, na prodaju je, kao i većina prvotimaca, ali još nema konkretnih naznaka da ide, da se netko javio i baš zagrizao za njega, zapodjenuo pregovore kao glede Josipa Eleza.

Ne, ljetni "mercato" se polako uhodava i krupne stvari mogu se dogoditi tek u smiraj kolovoza.

Dok Giga ne ide, znači da ostaje. Dotad, treba igrati, treba se svidjeti eventualnim kupcima.

Dok je Vuković u sedlu, dotle je on taj prvi napadač Hajduka , pa nema smisla nabavljati neke dodatne, nove akvizicije kad je tu i Kouassi, a i Maglica će se oporaviti, da ne spominjemo najmlađu gardu (Kiš, Džoni...) spremnu kao zapeta puška.

Uglavnom, Vuković je i protiv velenjskog Rudara pokazao da je igrač posebna kova, njegova dva-tri poteza demontirala su svu borbenost upornih "rudara"...

- Ulazim u treću godinu igranja za Hajduk i sad sam već među sasvim starijima i po godinama i po stažu. Najvažnije mi se opet spremiti i dočekati bilo prodaju ili pak novu sezonu s Hajdukom. Ja ne žurim. Kad me pitate što je s prodajom dosad se spominjao interes Sportinga iz Gijona, ali ja još ništa ne znam, nema ništa konkretno.

A za zemljaka Stevana Jovetića diže se cijena na sve strane Europe?

- A ko će dat Jovetića, on je razvikan, na glasu.

Njemu radi menadžer Fali Ramadani?

- I meni radi Ramadani! Ista ekipa menadžera. Bit će nešto, ali ja ne bih imao protiv i da ostanem. Fino mi je, mlada je momčad opet, neafirmirana, čekaju nas novi izazovi, mene kao starijeg poštuju. Ako odem imam naslijednika, tu je Maglica, neće nedostajati.

A gdje biste najradije?

- Ja sam radije za južni dio Europe, Španjolska, Italija.

Kako biste oslikali svoju prošlu sezonu?

- Malo sam posustao u finišu, ali me izvukao gol u finalu Kupa protiv Lokomotive u Maksimiru. To se pamti, taj trenutak kad sam probio protivničkog golmana i kad je lopta ušla u mrežu. Tada sam bio siguran da nosimo kup, to je velika stvar.

To vam je najvažniji gol?

- Čekajte, a Interu u Milanu, na San Siru, to ste zaboravili?!

Ne, nismo, taj volej Handanoviću...

- E, pa recimo ovako, Lokomotivi je moj najmiliji gol, a protiv Intera najljepši. Najefektniji!

Kako vam je sad na Pohorju, lani ste bili miljenik bivšeg trenera Miše Krstičevića, makar ste preskočili prvu rundu pakla, lani u Bad Reichenhallu?

- Istina, osjećao sam naklonost bivšeg trenera, posebnu pažnju mi je davao. On mi je vjerovao i znao da ću dati uvijek sve od sebe... No, ni sad se ništa nije promijenilo. Ja ću uvijek dati sve od sebe, pa i onda kad mi ne bude sve išlo.

Ako bude dobro u Europi će lakša biti i prodaja?

- Nadam se. Kapetan Mario (Maloča op. a.) i ja smo na čekanju. Klub priželjkuje da se prodamo, mi radimo, pa što bude!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:19