Joško Ponoš/CROPIX
TKO ĆE BITI KALINIĆ?

Vučević želi reprizu derbija iz 2008: Vahu i Modre može iznenaditi samo - Ahmad!

Pitanja se nižu, a odgovori su jasni. Vučević nema puno rješenja, a ukoliko želi prepisati svoj "masterpiece" iz 2008, onda mora u igru postaviti starijeg Sharbinija
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. ožujak 2011. 16:15

Tko je Vučevićev Kalinić za subotu? Ima li trener Bijelih možda neku drugu koncepciju za Maksimir ili će zaista prepisati ono što je učinio u premijernom nastupu na derbiju na klupi Hajduka?

Pitanja se nižu, a odgovori su jednostavni i jasni. Vučević nema puno rješenja, a ukoliko zaista želi prepisati svoj “masterpiece” iz 2008, onda mora u igru postaviti Ahmada Sharbinija.

O sastavu se Vučević ne izjašnjava, ali pouzdani izvori ne lažu, o Ahmadu se ozbiljno razmišlja. Konstitucijom Ahmad podsjeća na Nikolu Kalinića. Snažan napadač koji može zadržati loptu. Može je primiti i odložiti za krila i polušpice kao što je to radio Kalinić. Igrača takvih karakteristika Vučević u momčadi nema. Ali ima dvije polušpice koji neodoljivo podsjećaju na tandem Bartolović - Ibričić. Hitri Vukušić i fantazist Trebotić. Zar to nisu igrači koji igračkim karakteristikama zadovoljavaju kriterije kvalitete “trenerskog rukopisa” iz 2008. godine? Velike sličnosti lako je prepoznati, pa čak i nagovijestiti, ako već nisu pokazane na travnjaku. Na desno krilo ušao bi Tomasov ili Tičinović, u sredini Andrić, a lijevo Anas u koncepciji s “radnim naslovom” 4-3-2-1, gdje bi zadnja linija ostala uglavnom nepromijenjena s iznimkom zamjene Oremuša u odnosu na Bulkua na desnom beku.

U drugoj opciji, jer svaki trener mora imati dvije varijante za derbi, Hajduk bi se Dinamu mogao suprotstaviti u sustavu 4-4-2, gdje bi Anas ponovno imao ulogu povučenog napadača, Trebotić kao istureni u veznoj liniji, a tercet Andrić - M. Ljubičić - Brkljača sugerirao bi strpljenje kao temeljnu karakteristiku. Ahmad bi u toj opciji ostao kao rješenje s klupe za nastavak dvoboja, za ključne trenutke u kojima bi Hajduk ubacio u višu brzinu i krenuo po pobjedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 16:20