Austrija, 260610.Gleinstatten stadion.Nogometna utakmica u skolpu priprema NK Hajduka na Mariborskom Pohorju.Tondach Gleinstatten - HajdukAhmad Sharbini.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
JOKER S KLUPE

Ahmad nije impresioniran: Gledao sam Modre, ništa posebno. Imamo velike šanse!

Joker iz pričuve, može se i tako titulirati Ahmada kojeg su na Poljudu angažirali jer se smatralo kako će njegov učinak presudno poboljšati efikasnost Hajduka...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. ožujak 2011. 20:17

Brojke nisu podložne dojmu, a one govore da je Ahmad Sharbini u 102 utakmice u dresu Rijeke postigao 54 pogotka. Pet sezona predvodio je riječki napad, na Kantridi je ostvario afirmaciju, napravio nogometno ime. U kolovozu 2009. godine prešao je u Hajduk i od tada je odigrao samo 19 utakmica za Bijele postigavši samo jedan pogodak. Lako je bilo zapamtiti i kada, u srpnju prošle godine na Poljudu je zabio Istri 1961. Jedan je od trojice napadača Bijelih (Vukušić, Čop), špica s najmanjim golgeterskim učinkom ove sezone, ali i najvećim iskustvom u HNL-u. Iskustvo i tjelesna konstitucija, osobine igrača koji može zadržati loptu igrajući sam u napadu, pružile su Ahmadu status “tajnog aduta” za derbi.

Joker iz pričuve, može se i tako titulirati Ahmada kojeg su na Poljudu angažirali jer se smatralo kako će njegov učinak presudno poboljšati efikasnost Hajduka. Ali u proteklih godinu i pol mučio se Ahmad s ozljedama, potom povratkom u formu i ovog tjedna iznenada dobiva priliku za povratak u prvi sastav na velika vrata.

Ahmad je u aktualnom prvenstvu upisao osam nastupa, ali samo dva susreta započeo je u startnoj postavi. Posljednji put se to dogodilo u 2. kolu, u Gradskom vrtu s Osijekom. Potom je cijelu jesen još tri puta ušao s klupe, da bi ovoga proljeća sve tri utakmice ulazio u drugom poluvremenu.

Mnogi će u analizi Ahmadova neigranja u Hajduku reći kako je ostao bez prave prilike. U tome može biti dio istine, kao što je istina i da su ozljede zaustavile 27-godišnjeg napadača u njegovu očekivanom doprinosu na Poljudu. Međutim, činjenica je kako je, ukupno gledajući, Ahmad dužnik Hajduku i navijačima. Uoči utakmice u Maksimiru svoj je optimizam jasno iskazao za gledatelje klupske emisije Hajduk TV:

- Gledao sam Dinamo, nije ništa bolji od nas. Imamo velike šanse u Zagrebu.

Velike šanse za Hajduk, ali i velika prigoda da Ahmad oživi svoju karijeru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 04:20