Goran Šebelić/CROPIX
ISKUSNI DVOJAC

Vejić: Ne spavam noćima zbog Beqirajeve izjave da će zabiti u subotnjem derbiju

Nikada nisam zabio tri gola u dvije utakmice. Ali ako pobijedimo, bit će to najbolje razdoblje moje karijere – rekao je Andrić
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 17. ožujak 2011. 12:16

SPLIT - Zahuktava se atmosfera uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa. Valjda će nogomet biti u prvom planu, a glavne zvijezde neposredni proizvođači, nogometaši.

U predigri derbija frcaju intrigantne izjave: Dinamov centarfor Fatos Bećiraj najavljuje da će zabiti Hajduku na Maksimiru, a glavni čovjek Hajdukove obrane Hrvoje Vejić uzvraća: - Noćima ne spavam zbog te izjave Bećiraja!

Vejić sve prebacuje na šalu, ali to je samo predstava za medije, hajdukovci se vrlo ozbiljno pripremaju za meč s Dinamom. Ulog je velik, Hajduk ima šansu preokrenuti prvenstvo, učiniti ga zanimljivim do kraja.

- Jasno da će Dinamovi napadači učiniti sve da nam zabiju gol, a naš je posao da ih zaustavimo – dodat će Vejić. Hajdukova obrana primila je samo jedan gol u tri proljetna gola i to je bio onaj nesretni autogol na utakmici protiv Splita.

- Ove godine nisam imao sreće zabiti gol u protivničku mrežu nego u vlastitu – kaže Vejić. – Ali imamo dovoljno jakih aduta u našim redovima. Naš kapetan Srđan Andrić u velikoj je formi, zabio je tri gola u dvije utakmice, a nije jedini koji bi mogao odlučiti ovaj derbi.

Srđan Andrić stvarno igra u velikoj formi. To je pravo iznenađenje za svih pa i za njega samog jer u zadnje vrijeme imao je velikih problema s ozljedama te nije prođšao pripreme.

- Tajna je u velikom radu na treningu. Ako dobijemo Dinamo bit će mi ovo najbolja faza u karijeri – objašnjava Andrić. Očekuje da bi inspiracija nekog pojedinca mogla presuditi protivnika. Hajdukovci ne očekuju da će ih Dinamo napasti. Ipak im igra i remi. Hajduku odgovara samo pobjeda.

- Neću reći da se idemo tući na Maksimir. Dolazimo odigrati dobru utakmicu, ali znate kako je s tim utakmicama, često ih ne prati lijep nogomet. Pokazali smo da imamo pobjednički karakter. Želimo to prezentirati i protiv Dinama, dat ćemo sve da pobijedimo – najavljuje Srđan Andrić.

U Hajduku najčešće apostoprfiraju Badelja, Bećiraja i Sammira kao glavne prijetnju u redovima Dinama. – Ali respektiramo i sve ostale, da se netko ne bi uvrijedio – korektno govori Vejić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 05:10