Tom Dubravec/Cropix
GRADSKI DERBI

Vučević: Ne zanima me kako će Dinamo proći, da još o njima razmišljam, poludio bih!

Igra Anas Sharbini, bit će u postavi od prve minute. Osudio bi ovom prilikom sve natpise koji su se pojavljivali o Anasu, ima našu maksimalnu podršku - kaže Vučević
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 11. ožujak 2011. 13:55

Trener Goran Vučević je najavio gradski derbi, utakmicu koja nakon jesenskog izdanja u Parku mladeži doživljava svoju reprizu u Poljudu, pola stoljeća nakon prijašnjih sudara Hajduka i Splita.

- S obzirom da je Split grad baluna, ova utakmica je na čast svakome koji je zaljubljenik u nogomet. Vjerujem u dobru i atraktivnu utakmicu u kojoj će publika uživati. Mi želimo pobijediti, ali prema Splitu imamo maksimalan respekt.

Vučević ne želi reći da ga zanima isključivo pobjeda jer je njegov rad u Hajduku dugoročan s višim ciljevima.

- Treba igrati dobro, to je osnovno, pa će igra donijeti i golove i bodove. Sve što želimo ostvariti ne ide preko noći, imam jasnu viziju što raditi i kako će Hajduk postati momčad koja će u nizu igrati kvalitetno. Nisam se bavio previše sa Splitom, ali mi njih dobro poznajemo. Naša koncentracija bila je usmjerena na naš rad i igru. Ničega se ne pribojavam, malo smo neiskusniji, ali smo kvalitetniji i bolji. Jedino da nam krene loše, to bi moglo pokvariti planove.

Kakav će biti sastav, standarno je bilo pitanje, ali i odgovor.

- Imam ga u glavi, ali vam ga neću reći.

Ipak jedan detalj je otkrio.

- Igra Anas Sharbini, bit će u postavi od prve minute. Osudio bi ovom prilikom sve natpise koji su se pojavljivali o Anasu, ima našu maksimalnu podršku.

Što osuđujete, njegovu vožnju po tartanu ili kasnije što se događalo?

- Ma ne, sve osuđujem što se o tome pisalo i dalje ne bih ništa komentirao.

Na početku karijere igrali ste u Splita?

- Da, to je bilo davno, igrao sam tamo, a Katalinić je bio trener na Poljudu. Međutim to sada nema nikakave veze s ovih 90 minuta koje nas čeka. Klubovi moraju surađivati, najbliži smo susjedi, ali na terenu nema popusta.

Pitali smo Vučevića i o Križancu, po tko zna koji put, sad je opet bila prilika?

- Križanac je odličan igrač, sve je tu rečeno, i dalje ne treba ništa više govoriti.

Prije nego na teren izađu Hajduk i Split u Vinkovcima će Dinamo odigrati svoje protiv Cibalije?

- Neću o tome voditi računa, u Hajduku postoji veliki pritisak, a da još razmišljamo o drugim rezulatatima gdje bismo završili. Mogu samo reći da me ne bi zadovoljilo da sa pet bodova manjka čekamo derbi u Maksimiru, uvijek treba težiti nečem boljem. Zašto se ove subote prednost ne bi smanjila. Ali, ajmo mi odraditi svoje protiv Splita jedino je to važno za naš posao - rekao je Vučević.

Nogometaši Hajduka nisu u karanteni, s petka na subotu imaju slobodnu večer, u Poljud trebaju doći u subotu izjutra na lagano zagrijavanje, a potom će zajedno na stadionu ostati do večernjeg derbija koji se igra s početkom u 20.10 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 12:34