Ante Čizmić / Cropix
HAJDUK - SPLIT 3-1

Split naljutio Bijele: Hajduk na krilima Andrića i Vukušića za 30 minuta slomio goste

Opet se ukazao Andrić. Kapetan je zabio gol za izjednačenje, vratio je Hajduk u život nakon vodstva Splita, a pogodak kojim je zapečatio pobjedu iz slobodnjaka bio je sjajan
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 11. ožujak 2011. 22:35

Splitovci su držali u konopcima hajdukovce, ali taj stisak nije bio čvrst. Nakon mučnog prvog poluvremena, Hajduk je konačno zaigrao dobro u nastavku te je na kraju uvjerljivo savladao gradskog suparnika sa 3-1.

Opet se ukazao Srđan Andrić, kapetan koji je izvukao momčad kada je bilo najpotrebnije. Andrić je zabio gol za izjednačenje, vratio je Hajduk u život nedugo nakon vodstva Splita, a pogodak kojim je zapečatio ovu pobjedu iz slobodnjaka bio je fenomenalan.

Presudila je Hajdukova kvaliteta, ali i potez trenera Vučevića koji nakon primljenog gola nije oklijevao nego je odmah napravio zamjene i poslao na travnjak Ahmada Sharbinija i Trebotića.

Split je odigrao solidnu partiju, možda su zaslužili više od boda, ali Hajduk je bio puno bolji i konkretniji u nastavku. Ova pobjeda najbolja je najava za derbi s Dinamom u Maksimiru.

Hajdukovci su ušli u utakmicu s velikim respektom prema gostima iz Parka mladeži. Vučevićevi igrači postavili su se oprezno, kao da su se odlučili igrati na sigurno iako ih je trener tjerao prema protivničkim vratima.

Vučević je tražio način da iznenadi Katalinića, izmiješao je špil karata i postavio Oremuša i Tičinovića na krilne pozicije, a Anas Sharbinija u sredinu iza leđa Vukušića. To se nije pokazalo kao najsretnije rješenje, jer svi pokušaji hajdukovaca gušili su se u upravo u sredini terena gdje je bila najveća koncentracija igrača. Nije bilo probojnosti niti upotrebljivih lopti za Vukušića.

Opet je Hajduk izgledao loše, blijedo, jalovo. Katalinićeva elastična formacija lako je odbijala sve pokušaje hajdukovaca, a iako to nije bila utakmica s puno prigoda u prvom poluvremenu, Split je bio bliži golu. Golubović je pogodio stativu nakon grube pogreške J. Buljata, a nešto kasnije je M. Ljubičić skrenuo udarac Serdarušića za malo preko grede.

Kako je vrijeme prolazilo, nervoza je rasla među hajdukovcima, a lošu atmosferu potencirala i reakcija navijača koji su počeli gubiti živce, krenuli su prvi zvižduci.

Split je poveo iz slučajnog gola nakon grube pogreške obrambenih igrača Hajduka. Nakon ubačaja iz kornera s lijeve strane koji je izveo Pehar, nastala je gužva, u kolopletu igrača Subašića, Vejića i Križanca, lopta je završila u mreži. Izledalo je kao autogol Vejića.

Vučević je isprovocirao preokret. Uveo je Ahmada Sharbinija, a potom Trebotića i odmah je igra Hajduka dobila smisao. Hajdukovci su se trgnuli, probudili su se i kao plod takvog prostupa stigao je gol Srđana Andrića koji je odlično reagirao na centaršut Trebotića te je udarcem glavom zakucao loptu u mrežu.

Bili su to trenuci kada se utakmica otvorila. Hajduk je krenuo na sve ili ništa i u takvoj igri i Split je imao svoje šanse. Pehar je zatresao prečku.

Preokret je napravio Vukušićem još jednim prekrasnim golom, a Andrić je stavio točku na i. Torcida je najavila da će u velikoj broju pohoditi Maksimir sljedećeg vikenda.

KRAJ UTAKMICE

89. minuta GOOOL - Srđan Andrić je svojim drugim pogotkom uništio sve nade gradskih suparnika. Hajduk je nakon primljenog gola pregazio Splićane i furioznom igrom najavio derbi u Maksimiru.

85. minuta - Split je izjednačio, ali je Križanac bio u zaleđu pa je gol gostiju poništen

80. minuta GOOOL - Anas Sharbini je probio bok idealno uposlio Vukušića koji iskosa sa 8 metara fantastično prebacuje Vukovića

75. minuta - Pehar gromovito sa 20 metra, trese se greda

58. minuta GOOOL - Nabacio je Marin Ljubičić, a Andrić lijepim udarcem, glavom sa 7 metara pogodio mrežu Vukovića.

52. minuta GOOOL - Gosti su nakon kornera došli u vodstvo. Subašić je katastrofalnom reakcijom omogućio Križancu da pokraj vratar Hajduka i Vejića ugura loptu u mrežu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minuta - Split je dominirao u prvom poluvremenu. Hajduk je tek posljednjih nekoliko minuta uspostavio ravnotežu na terenu

32. minuta - Marčić je oteo loptu Tičinoviću, oslobodio se Buljata i tukao sa 16 metara, Subašić brani

20. minuta - Serdarušić je odlično ubacio s desnog boka, a Golubovića je sa 5 metara koljenom pogodio stativu

13. minuta - Marčić je prošao po desnom boku, Golubović je bio u sredini na pet metara, ali se spetljao

10. minuta - Traje uvodno ispitavanje snaga. Zasad se nitko ne upušta u napadačke misije...

UTAKMICA JE POČELA!

Utakmicu na Poljudu došli su pogledati hrvatski rukometni reprezentativci i Tihomir Purda, koji su pozdravljeni grmoglasnim pljeskom. Na Poljudu se okupilo oko 8.000 navijača

HAJDUK – SPLIT 0-0

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

HAJDUK (4-3-1-2): Subašić - Bulku, Vejić, J. Buljat, J. Barišić - Tičinović, M. Ljubičić, Andrić - Trebotić - Vukušić, An. Sharbini.

SPLIT (4-2-3-1): Vuković - Marčić, Križanac, Vidić, Budiša - Vitaić, Šimić - Bučan, Pehar, Serdarušić - Golubović.

Prije utakmice smo priupitali Tomislava Ivića što misli o splitskom derbiju

- Ovo je Real – Atletico na naš, splitski način, Real – Barcelona je derbi svjetskih dimenzija, kao što je na našoj razini nacionalni okršaj Hajduka i Dinama, ali ništa manji nije naboj kad se susretnu Real Madrid i Atletico Madrid, imao sam tu sreću da sam ga osjetio izbliza, s Atleticom sam svladao Real... Bio bih najsretniji kad bi se navijači zbližili i kad bi večeras navijali zajedno, u slavu nogometa. Dobar je prijateljski rivalitet, samo da ne zastrane. Neka se spoje i pomiješaju skupa, za slavu nogometa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 20:37