ŠUTITI I RADITI...

Vučević ima recept: Moramo biti zreliji, pametniji, odvažniji, brži i konkretniji!

Hajdukov trener Goran Vučević zadovoljan je pobjedom u Stanovima, no ne sasvim i igrom
Piše: Mario VelićObjavljeno: 07. ožujak 2011. 14:56

S tri boda osvojena u Zadru i na Poljudu odmah se lakše diše. Ni traga nervozi, potresima u klubu kao ni navijačkim pritiscima kojima smo svjedočili prošloga tjedan nakon remija s Interom. U Hajduku, jednom riječju, vlada mir.

Miran je bio i trener Bijelih Goran Vučevi ć kada je pred novinarima još jednom pretresao dojmove o susretu u Stanovima te najavio iskušenja koja njegovu momčad tek čekaju. Tri boda osvojena protiv Zebićeve momčadi Vučevića vesele, ali...

- Protiv Intera smo igrali bolje! Istina, sada u Zadru smo pobijedili, bili efikasniji, mogli smo možda dati još koji gol. Zadovoljni smo, no i dalje nam ostaje šutjeti i raditi - kaže Vučević.

Ključ uspjeha je, čini se, spojiti dobru igru pokazanu protiv Intera s efikasnošću iz Stanova. E, to bi bio pravi Hajduk, sposoban možda doći i do ukupno šest bodova u iduće dvije utakmice, sa Splitom na Poljudu te Dinamom u Maksimiru. Jer prvenstvo je opet dobilo dozu zanimljivosti nakon kiksa Modrih.

- Da, na minus pet smo... No, ja to ne gledam tako, na trenutak. Sad jesmo gdje jesmo, dobro je da je manja razlika, no razmišljam na duže staze. Mi moramo biti sve bolji i bolji i gledati samo na sebe. Moramo biti zreliji, pametniji, odvažniji, brži i konkretniji - istaknuo je Vučević pet sastojaka recepta za Hajduk kakvog želi.

A ne bi bilo loše da se Bijeli u takvom svjetlu pokažu već iduće subote u gradskom derbiju, stiže zahuktali Split. Dvije pobjede u uvodne dvije utakmice zabilježili su Crveni, dolaze s ubojitim Golubovićem, motiviranim Križancem, a vodi ih iskusni Ivan Katalinić koji već najavljuje da želi pobjedu na Poljudu.

- On ima pravo govoriti tako, ne želim mu se miješati u rad. Imamo veliki respekt prema Splitu, nisu slučajno gdje jesu. Znam dobro te ljude koji su u Splitu, i ja sam s njima radio. Momčad im također poznajem, dobri su i čvrsti kao ekipa. Ali oni moraju iznimno uvažavati nas. Moraju znati gdje dolaze, protiv koga igraju, jer Hajduk je ipak ispred svega. Maksimalno ću pripremiti igrače za tu utakmicu i učiniti sve da pobijedimo - isti cilj, kao i Katalinić, ističe Vučević.

A za tu pobjedu trebat će mu svi raspoloživi igrači, pa tako i Anas Sharbini koji je odradio suspenziju zbog one vožnje automobilom po tartan stazi.

- Anas je odličan igrač, itekako nam je potreban, vjerujem da će dati sve od sebe kad dobije prigodu, i na treningu i na utakmici. Tu nema nikakvog problema - tvrdi Goran Vučević.

Za sada su tako njegove misli usmjerene samo k Splitu, gradskom derbiju, a tek onda na red dolazi i onaj pravi, derbi svih derbija, s Dinamom u Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 03:24