Ante Čizmić / Cropix
'SPLITSKO NAM JE BLISKO'

Priopćenje navijača Splita: Ne želimo na jugozapad! Nismo mi BBB-ovci, Delije ili Grobari!

Odlukom Upravnog odbora Udruge navijača Radničkog nogometnog kluba Split - "Crveni đavoli" neće biti organiziranog dolaska na poljudski stadion...
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 11. ožujak 2011. 20:57

Zahtjev Udruge navijača Splita ‘Crvenih đavola’ da im se za subotnju utakmicu Hajduka i Splita umjesto na jugozapadnoj tribini stadiona na Poljudu odobri smještaj na jugoistoku odbijen je zbog ‘tehničkih i organizacijskih’ razloga od strane Hajduka. Na to su u Udruzi reagirali priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

ovim priopćenjem za javnost ponajprije želimo iskazati žaljenje što HNK Hajduk nije prihvatio naše argumente za smještaj naših članova na jugoistočnoj tribini Gradskog stadiona na Poljudu.

Budući da je već u javnosti poznat naš stav da ne želimo navijati s jugozapadne tribine, na kojoj su nekada bili smješteni pripadnici navijačkih skupina poput beogradskih Delija i Grobara ili danas BBB-ovaca, odlukom Upravnog odbora Udruge navijača Radničkog nogometnog kluba Split - "Crveni đavoli" neće biti organiziranog dolaska na poljudski stadion.

U dopisu koji je HNK Hajduk uputio nama posredstvom RNK Split stoji objašnjenje da su izvršili sve nužne organizacijske pretpostavke za smještaj naših navijača na jugozapad i da se više nisu u mogućnosti ni tehnički ni organizacijski izići u susret našoj zamolbi za odobravanje smještaja naših navijača na jugoistočnoj tribini Gradskog stadiona u Poljudu, iako smo mi dopis Hajduku uputili još u ponedjeljak, bili su neobično ažurni. Nažalost, odnosi između dva splitska prvoligaša bespotrebno i bezrazložno se reflektiraju na navijače koji nemaju veze s odlukama uprava svojih klubova.

Treba respektirati činjenicu da RNK Split nije bio na velikoj pozornici pola stoljeća i de facto jedini (prvoligaški) klub u Splitu je bio Hajduk pa je tako velika većina naših starijih članova uz utakmice RNK Split u nižim ligama pratila i utakmice Hajduka još u bivšoj državi i to najčešće na sjevernoj tribini.

Parolom na prvom gradskom derbiju nakon 49 godina "Sve splitsko nama je blisko" puno toga je rečeno.

Udruga navijača RNK Split - Crveni đavoli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 05:30