Drago Sopta / Cropix
ZEBIĆ NEZADOVOLJAN

Vučević: Druga je priča kada igra vođa Andrić, no nedostajalo je kreativnosti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2011. 19:01

Golovima Andrića i Ljubičića nogometaši Hajduka upisali su važnu pobjedu u Zadru. Nije Hajduk odigrao pretjerano dobru utakmicu, no ako se žele postizati bolji rezultati onda se i u takvim utakmicama treba pobjeđivati . Prvi topnik Hajduka, Ante Vukušić, nije iskoristio nekoliko izglednih prilika, a udarac nije htio ni Tomasova koji nije iskoristio sjajnu priliku na početku utakmice. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka i bilo je jasno da će mladoj ekipi poput Hajduka biti teško igrati u nastavko jer su morali postići pogodak. Upravo u tim trenucima potreno je iskustvo koje zasigurno ima Srđan Andrić.

- Jako teška utakmica za nas, znali smo da je Zadar čvrsta ekipa, jedna kad igra u Stanovima, druga kad su na strani. Doista, na njihovu terenu će svima biti jako teško doći do bodova i zato je ova pobjeda jako vrijedna. U prvom poluvremenu prihvatili smo igru Zadra i to nije izgledalo s naše strane dobro - izjavio je Goran Vučević

- U drugom je bilo puno bolje. Mislim da je angažman igrača bio na visokoj razini, istina, nedostajao je onaj drugi dio kvalitete, odnosno kreativnosti je falilo. Iako se činilo da je teren idealan, lopta je odskakala, bilo je teško kontrolirati. Meni je važno da su igrači imali strpljenja, gotovo svih 90 minuta bila je vidljiva njihova želja i volja. Kad Andrić igra, druga je priča, on je vođa, kapetan i daje ton igri i uz njega mladi bolje igraju - dodao je trener Hajduka.

Dalibor Zebić, trener Zadra:

- Koliko je kolega Vučević zadovoljan pobjedom, toliko ja nisam zadovoljan porazom, ali nije tragedija izgubiti od Hajduka. Međutim, mene smeta način na koji je to sve prošlo, naivno smo primili prvi i drugi gol, osim čvrstine i agresivnosti nismo iskazali nešto posebno, nismo imali intenciju igre prema naprijed, ne uspijevamo pronaći ni igrača ali ni igru koja će nam otvoriti šansu.

- Nadam se da ćemo u nekim drugim utakmicama protiv suparnika koji nisu tako jaki kao Hajduk uspjeti ispraviti neke stvari koje sam primijetio. Dosta mladih igrača bilo je impresionirano Hajdukom, i to ne mora biti loše, ako će im sve ovo poslužiti kao dobro iskustvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 09:03