Vladimir Ivanov / Cropix
HRVATSKA REALNOST

Vručina: Evo me u Kini. Gdje? Da vam budem iskren, nemam pojma o kojem je klubu riječ...

Situacija je kritična. Ove sam sezone, naime, promijenio već dva kluba (Lokomotiv Plovdiv, Osijek), pa u Europi više ne smijem nastupati niti za jedan klub - priča Zahora
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 17. veljača 2012. 18:02

Do prije nekoliko tjedana još se sve činilo idiličnim, iako je glas bio prošaran strepnjom.

- Ma, naći ću nešto, još je mercato 'živ', kako u Europi, tako i kod nas - govorili su redom svi samostalni obrtnici bez posla, kako na naše nogometaše bez ugovora gledaju hrvatski zakonici.

Danas, tri tjedna potom, situacija je kritična.

- Situacija je, bez ukrašavanja, kritična - priča jedan od većih pehista HR-nogometa, Dario Zahora. - A kod mene su problemi i izraženiji. Ove sam sezone, naime, promijenio već dva kluba (Lokomotiv Plovdiv, Osijek), pa, koliko sam upoznat, u Europi više ne smijem nastupati niti za jedan klub.

Ispriječili su se, dakle, administrativni problemi. I, što sada?

- Ha, ništa, mijenjanje kontinenta, na istoku prijelazni rok još traje. Vjerujem, čvrsto vjerujem da ću nešto pronaći, ide mi se, to uopće nije upitno, promijenio sam ionako mnogo, možda i previše adresa, a sada... Sada mi je na umu samo igra, kontinuitet, pogoci...

Zahora je sa 29 na leđima u karijeri promijenio 11 klubova, taj nomadski profesionalizam, koji ga je vodio od Norveške do Izraela, ipak mu je omogućio koju kunu na računu. Ali kada je frka, onda ste spremni na sve:

- Evo me u Kini - informira Bojan Vručina (27), strijelac 46 HNL pogodaka i nekoć vruća roba Slavena Belupa, koji se na drugi kraj svijeta zaputio s glavom u torbi.

- Gdje? Iskreno, nemam pojma o kojem je klubu riječ, ali... Znam da mi je menadžer kazao kako me trener želi, a nakon toga nisam dvojio, ovdje ipak recesija nije toliko aktualna, znate.

ijetki su HNL igrači koji ne razmišljaju o 'bijegu u slobodu', da parafraziramo kultno nogometno filmsko ostvarenje.

- Toliko sam razočaran da bih najradije iz HNL-a pobjegao glavom bez obzira - jada se Lovro Šćrbec (22), koji nije prošao u Rijeci. - Došlo je do nesporazuma. Trener me vidio kao polušpicu, playmakera, a ja to nisam, nikad u životu nisam igrao na toj poziciji, ja sam krilo. I naravno da nisam mogao pokazati što znam. Ali, što sad, vjerujem u sebe i vjerujem da neću ostati kruha gladan. Postoje neke kombinacije, nadam se da ću do kraja tjedna riješiti svoj inozemni status.

Traži se, dakle, karta za sreću. U jednom pravcu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:13