Drago Sopta/CROPIX
POPIS ZA ŠVEDSKU

Bilić izostavio Strinića i odgovorio Gopcu: 'Volio bih znati tko to mene plaća...'

Izbornik hrvatsje reprezentacije je naglasio kako ovo definitivno nije konačni popis za Euro u Poljskoj i Ukrajini, te da se do svibnja svatko može nametnuti
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. veljača 2012. 15:13

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić pozvao je danas za prijateljsku utakmicu protiv Švedske, koja će se 29. veljače igrati u Zagrebu, 17 igrača i tri vratara. To su sljedeći igrači:

Pletikosa, Subašić, Kelava (vratari), Srna, Ćorluka, Šimunić, Schildenfeld, Vida, Vrsaljko, Pranjić, Rakitić, Modrić, Vukojević, Dujmović, Perišić, Kranjčar, Mandžukić, Olić, Da Silva i Jelavić.

Popis je Bilić objavio i obrazložio ga na press konferenciji koja se održala u splitskome hotelu Le Meridien Lav. Odmah smo uočili da nema Ivana Strinića, koji je bio praktično standardan u kvalifikacijama za Euro 2012. na mjestu lijevog beka.

- Pozvao sam onoliki broj igrača da svatko od njih barem malo nastupi protiv Švedske. Ovo nam je kratko okupljanje, bez priprema, stoga nema smisla gomilati igrače, a bit ću konkretan: na mjestu lijevog beka iskušat ću Pranjića i Ćorluku - kazao je izbornik Bilić te naglasio kako ovo definitivno nije konačni popis za Euro u Poljskoj i Ukrajini, te da se do svibnja svatko može nametnuti.

Novinari su Bilića upitali i za komentar optužbi dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Zorana Gopca da mu menadžeri preko novinara sastavljaju momčad.

- To su jako teške optužbe koje su me zatekle dok sam bio na terapiji. Volio bih, kad se već takve riječi povlače, da imaju i nešto 'mesa'. Volio bih znati tko to mene plaća - zaključio je Bilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 05:20