split,250203...staro hajdukovo igraliste ili stari plac kako mu mandrili tepajufoto paun paunovic-pok
 Paun Paunović/Cropix
VRIJEDNA NEKRETNINA

Vrhovni sud donio konačnu odluku - Stari plac ne pripada Hajduku, već Gradu!

Vrhovni sud zaključio je reviziju slučaja Stari plac te je je najvrjednija nekretnina u Splitu od nekih dvjestotinjak milijuna eura, vraćena u gradsko okrilje
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. rujan 2010. 20:02

Vrhovni sud zaključio je reviziju slučaja Stari plac te je je najvrjednija nekretnina u Splitu od nekih dvjestotinjak milijuna eura, vraćena u gradsko okrilje. Podsjetimo, Županijski sud u Splitu odbacio je tužbu ragbi kluba Nada i presudio da je Hajduk pravomoćni vlasnik Starog placa, odnosno zemljišta u samom centru grada koje vrijedi 200 milijuna eura.

Još 1997. godine RK Nada je tužila Hajduk glede utvrđivanja prava vlasništva na 50 tisuća kvadratnih metara Starog placa. U prvostupanjskom postupku ragbijaši su dobili pozitivnu presudu, ali drugostupanjskom postupku na Županijskom sudu odbačena je njihova tužba i preinačena odluka kojom je Hajduk u tom predmetu ostao pravomoćni vlasnik Starog placa.

Hajduk je vodio još jedan spor po istoj osnovi utvrđivanja vlasništva s Baseball Klubom Nada koji je dobio parnicu na Županijskom i Općinskom sudu, ali Hajduk je predmet uputio na Vrhovni sud te je danas odbijen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:13