Ante Čizmić / Cropix
ANTINA SEZONA SNOVA

Prvi topnik Bijelih najavljuje ofenzivu: 'Pritisak od prve minute, Belgijci će se izgubiti!'

Hajduk živi sezonu iz snova, a što tek reći za Antu Vukušića. Prošle godine upisao je šest pogodaka u cijelom prvenstvu, a ove nakon devet kola već ima sedam na kontu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. rujan 2010. 14:32

Hajduk živi sezonu iz snova, a što tek reći za Antu Vukušića. Prošle godine upisao je šest pogodaka u cijelom prvenstvu, a ove nakon devet kola već ima sedam na kontu.

- Da mi je netko prije početka sezone napisao sve najbolje što mi se može dogoditi, ne vjerujem da bi ovakav scenarij složio. Kao u naljepšem snu. Prošle sezone htio sam se vratiti u juniore, otići na posudbu, ali trener Reja je rekao “ostani, treniraj s nama i bori se”. I evo, izborio sam se. Doduše, ne kod Reje, nego kod trenera Poklepovića, ali uspio sam u 19. godini postati prvotimac, i što je još važnije, imam učinak koji me zaista raduje - ispričao nam je Vukušić u jednom dahu.

Premda igra prvu pravu sezonu, Vukušić se promovirao u igrača koji odlučuje utakmice. Svi golovi uglavnom su postignuti po sličnom receptu. Hitri ulazak na prvu vratnicu, za djelić sekunde brži od stopera, i lopta je u mreži. Golgeterski instinkt.

- Naučio sam taj detalj, imam eksplozivnost koju stoperi ne mogu pratiti. Znam da mi nedostaje tehničkih detalja, ali najvažnije mi je bilo naučiti pravilne kretnje koje sam radio u proteklom razdoblju. Svjestan sam da moram poboljšati dribling, usavršiti predaju lopte za što bolje asistencije, ali moja temeljna zadaća je zabijati pogotke. Napadača golovi čine velikim i pravim, zato se trudim svaku priliku iskoristiti. Dogodit će se i poneki promašaj, ali dogode se pogreške i zrelim golgeterima, a gdje neće meni.

U Ateni prije dva tjedna Hajduk je pokazao da se može nositi s AEK-om, a kako li će biti s Anderlechtom kojeg se u Splitu doživljava kao “pobjedivu momčad”?

- Na Poljudu možemo svakoga dobiti. Imamo tu spoznaju o našoj snazi na splitskom travnjaku. Anderlecht je za nas golemi izazov, ekipa koja će se sigurno doći nadigravati, a protiv takvih suparnika je najljepše igrati. Premda nam rezultat u Europi ne stvara nikakav imperativ, hoćemo još jednom pokazati da smo sposobni igrati s jakim europskim momčadima. A belgijski prvak sigurno spada u takvu visoku kategoriju.

Kako igrati protiv Anderlechta, pitanje je čiji odgovor ne nudi nikavu filozofiju.

- Kao i protiv dviju rumunjskih momčadi. Napast ćemo od prve minute! Želimo ostati u igri za dva mjesta koja vode u daljnje natjecanje, a za taj cilj treba nam pobjeda. Najvažnije je da smo svjesni kako nemamo podređenu ulogu u susretu s Anderlechtom, jer i Belgijanci su svjesni kako je teško igrati na Poljudu. Na splitskom stadionu niti jedan gost nije favorit, tako će biti i u četvrtak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 10:57