BEZ KOMPROMISA

Vrbanović rastužio Zagreb i Zadar: 'Nema kompromisa, iduće sezone se igra Liga 10!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. studeni 2012. 17:36

Lagano su krenule špekulacije da neki prvoligaši žele ostanak Lige 12, no Zagreb, Zadar i ostali "davljenici" nemaju se čemu nadati. Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a rezolutno je odbacio takvu mogućnost.

- Ne, nikako. Sustav natjecanja donijela je Skupština HNS-a i on je poznat. Sljedeće sezone Prva HNL imat će deset klubova. Postojali su prijedlozi da budu dvije Druge lige, međutim to je odbačeno - jasan je bio Vrbanović.

U Kući nogometa ranijih su se godina zbivali preokreti, preko noći mijenjale su se odluke, tako je Liga 16 živjela godinu dana duže nego što je bilo predviđeno...

- Kompromisa takve vrste više neće biti. Radi konzistentnosti HNS ostaje kod odluke Skupštine, nećemo raditi lakrdiju od sustava natjecanja. Smatram da bismo izgubili dio vjerodostojnosti kad bismo pristali na nekakva ad hoc rješenja, bez obzira što bi možda nekim klubovima to odgovaralo. Žao nam je, ali morat će se izboriti za svoje mjesto u Ligi 10.

Dakle, za klubove sa začelja ostaje samo jedna nada da neće čak tri ispasti, a to je da nitko od klubova s vrha Druge lige ne bude zainteresiran za ulazak u najviši rang. U tom slučaju otpala bi dva prvoligaša, a deseti na ljestvici dobio bi još jednu šansu u elitnom razredu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:37