Nenad Dugi/CROPIX
PRIPREME VATRENIH

Štimac pozvao Kovačića, Livaju i Runju! Šuker bira izbornika selekcije HNL-a!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2012. 15:29

Nakon što je Izvršni predsjednik GNK Dinama, Zdravko Mamić završio svoj monolog u Maksimirskoj 128, na red je došao i izbornik Vatrenih, Igor Štimac.

Izbornik je tako najavio skorašnja zbivanja kada je u pitanju nacionalna vrsta. Vatreni bi u sklopu priprema za nastavak kvalifikacijskog ciklusa za SP 2014. u Brazilu trebali odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije HNL-a 14. studenog u Rijeci, pa su se tako na izbornikovom popisu našla i neka nova imena poput Matea Kovačića i Marka Livaje.

- Sretan sam zbog ove utakmice u Rijeci i također bih volio da taj susret postane tradicija. U toj utakmici imat ćemo mogućnost vidjeti sve ono što nam preporučaju treneri i radi čega navijači dolaze na stadion - kazao je Štimac.

Štimčev popis čini 22 igrača među kojima su svoje mjesto pronašli i Ivan Runje, Mateo Kovačić i Marko Livaja, dok su s druge strane među pošteđenima Srna, Pletikosa, Šimunić, Strinić, Vukojević i Kalinić.

- Na ovom popisu neće biti nekih stožernim igrača, koje smo oslobodili jer su skupili više od 25 utakmica već u sezoni. A novo pozvani igrači tako će dobiti priliku da dokažu možemo li u budućnosti računati na njih.

Kada je u pitanju ime trenarra koji će vositi selekciju HNL-a izbornik je kazao:

- Nadam se da će se kroz idućih nekoliko dana donijeti odluka tko će voditi selekciju. Zamolio sam Šukera da razgovara s nekim ljudima u vezi toga jer mi ne želimo egzebiciju, nego bi voljeli u toj utakmici vidjeti igrače koji nam u budućnost mogu pomoći.

Valja napomenuti kako će se hrvatski reprezentativci okupiti u ponedjeljak, a na put prema Rijeci kreće se u utorak gdje će se odraditi i trening uoči prijateljske utakmice.

POPIS IGRAČA

Subašić, Krešić, Pamić, Bartulović, Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Lovren, Maloča, Runje, Badelj, Kovačić, Modrić, Radošević, Rakitić, Sammir, Perišić, Kranjčar, Mandžukić, Eduardo, Jelavić i Livaja.

Linker
22. rujan 2024 15:36