Nenad Dugi/CROPIX
JURICA VRANJEŠ

Vranješ udaljen iz momčadi: 'Neću se spuštati na Scorijin seljački način komunikacije'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 04. listopad 2012. 13:06

Pričao je malo, najavio kako zapravo nema namjeru govoriti gotovo ništa dok prije toga ne sjedne zajedno s predsjednikom i sportskim direktorom, ali i u ono malo što je na prvu izjavio, prilično je jasno objasnio svoj sentiment.

Jurica Vranješ, Rijekin veznjak koji je udaljen iz prve momčadi i protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak (“zato što je u službeni autobus unio hranu i prehrambene proizvode koje nije smio unijeti jer konzumiranje istih nije dozvoljeno”) posebno je žestoko, premda tek jednom rečenicom, progovorio o prvom čovjeku Rijekine struke, Elvisu Scoriji.

- Nakon prekjučerašnjeg razgovora u četiri oka još sam nekoliko puta telefonski razgovarao sa sportskim direktorom, gospodinom Srećkom Juričićem - pričao nam je Vranješ.

- Razgovor je bio korektan, kao i obično. Još od prvog kontakta kad sam, prije 7-8 mjeseci, pošteno rekao da još nisam spreman pomoći Rijeci. Ta je relacija permanentno korektna, s obje strane. Čuo sam se i s nekim suigračima, ohladio glavu i odlučio sljedeće: ostat ću dosljedan sebi, pošten i ništa ne izjavljivati dok ne sjednem zajedno s čovjekom koji je pokrenuo cijeli ovaj klupski projekt, g. predsjednikom Damirom Miškovićem. I g. Juričićem. Njih iznimno cijenim. Prije no što se g. predsjednik ne vrati, tj. prije no što licem u lice ne porazgovaram s njim i sportskim direktorom, neću javno reagirati na udaljavanje iz momčadi i disciplinski postupak pokrenut protiv mene.

Zaključno i žestoko je dodao:

- Suzdržat ću se zasad od javne reakcije i zato što se ne želim spuštati na Scorijinu razinu, na njegov seljački način komunikacije. Na Kantridi postoji veliki problem ekipe i rezultata, a pažnja se skreće na mene. Ali ja neću biti žrtveno janje. Jer ako je jednom takvom klubu kao što je Rijeka jedan igrač problem, ako sam ja Rijekin problem... Onda neka si svi zajedno slobodno “okače” kamen oko vrata i bace se u more!

Predsjednik Damir Mišković najavio je kako u Rijeku dolazi sutra, dan prije kvarnersko-istarskog derbija na Kantridi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:32