Nenad Dugi/CROPIX
DRAMA U RIJECI

Jurici Vranješu otkaz, kazne cijeloj momčadi: 'Igrači su u busu naručivali hranu za van'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 03. listopad 2012. 14:43

Nagovještavalo se u ponedjeljak, ali s klupskom sugestijom “nemojmo u javnost dok odluke ne budu konačne”. Jedna konačna donesena je jučer, druga bi se trebala dogoditi danas. Odluke su - kazne. Sankcije za dvije prošlotjedne blamaže, u Kupu s Nedelišćem (0:1, ispadanje u šesnaestini završnice) i u prvenstvu kod Cibalije (1:4).

Pojasnio ih je sportski direktor Srećko Juričić.

- Klupsko je vodstvo zbog narušavanja ugleda kluba u te dvije utakmice odlučilo sve sudionike, i igrače, i stručni stožer, kazniti novčano prema klupskom pravilniku. Sami iznosi ostat će interna stvar. O eventualnim dodatnim sankcijama prema pojedincima odluku ćemo donijeti kasnije - rekao je Juričić.

Ni konkretna imena nisu spominjana, ali neslužbeno se može doznati, tj. javnom je tajnom postalo kako je u pitanju - Jurica Vranješ. Koji je, po svemu sudeći, “odigrao svoje” na Kantridi. Za danas prijepodne zakazana je službena press konferencija. Još jedna sugestija kako će “eventualne dodatne individualne” kazne danas dobiti ime i prezime te konačnu formu. Raskid ugovora s Vranješom.

Iskusni veznjak (32) u utorak nije obavio ni jutarnji, ni poslijepodnevni trening. Javio nam se na telefonski poziv, ali svoju stranu priče je prolongirao. Zašto je negdašnji igrač Osijeka, Bayera, Stuttgarta, Werdera, Gençlerbirliğija, Arisa (uskoro i Rijeke) izdvojen, s obje noge u raskidu ugovora?

Rijeka je ljetos dovela Uga Maranzu, talijanskog stručnjaka za kondicijsku pripremu i nutricionizam. Klub raste, red je uveden i po tom pitanju. No i nakon poraza od Nedelišća i nakon poraza od Cibalije bilo je samoinicijativnih “dodataka prehrani”, naručivanja klope “za van”, u bus, pred svima. U brk nadređenima i klupskim pravilima. Kantrida je vidjela neprofesionalnost neprimjerenu niželigašima, a doživljenu u jednom od najznamenitijih i rijetkih trofejnih hrvatskih klubova.

Vranješ je pred kraj prošle sezone pošteno rekao: “Neću sada potpisivati ugovor, nisam spreman, ne mogu pomoći Rijeci.” Pa naišao na zasluženi puni respekt cijele sportske i nogometne javnosti, ne samo riječke nego hrvatske. Kad su počele pripreme počele su i Vranješove obveze (problemi) osobne naravi za koje su klub i Scoria pokazivali maksimalno razumijevanje izlazeći mu ususret kad god je to igrač zatražio. Ako je trebao otići, preskočiti trening, izostati koji dan... Nikad nije bilo problema. Niti se to javno spominjalo. S Vranješom je potpisan pristojan ugovor na dvije godine (do kraja lipnja 2014.), davalo mu se šansu da se vrati u nogometni život, ali u deset dosad odigranih kola Prve hrvatske nogometne lige 2012/13. i jednom kup-susretu, Vranješ je na travnjaku skupio prosječno manje od 18 minuta. U startnoj postavi bio je na gostovanju kod Zagreba i domaćoj utakmici s Lokomotivom, još četiri puta ulazio s klupe. Učinak, pozitivni utjecaj na Rijekinu igru - nepostojeći.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:41