Davor Zunic / CROPIX
BIJELI NAKON EUROPE

UKRAJINCI 'Kalinić bi morao braniti za Vatrene'; BRBIĆ 'Prodaja? Moguće je!'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 29. kolovoz 2014. 21:20

Lovre Kalinić bio je pravi junak u obje utakmice protiv Dnjipra , posebno u ovoj na Poljudu kad je “obranio sve živo”, ali slaba mu je to utjeha kad Hajduk nije prošao dalje u Europsku ligu nego je doživio još jednu epizodu ispadanja iz Europe za jedan gol.

“Sve bih dao da smo prošli Dnjipra!”. kazao je Hajdukov vratar.

Hajdukov “Sveti Lovre” doživio je da cijeli stadion skandira negovo ime, sjajnim obranama držao je Hajduk na životu do zadnjih trenuitaka utakmice. Falilo je još samo da poslije onog kornera u zadnjim sekundama zabije gol pa bi onda to bola prtiča za film. Ali i ovako je to bila čudesna večer 24-godišnjeg Solinjanina. Kad smo ga kontaktirali jutro poslije, Kalinić je povukao ručnu. Zahvalio se na čestitkama, ali nije mu bilo do razgovora.

“Dajte da prođe taj derbi s Dinamom pa možemo pričati o čemu hoćete. To nam je važna utakmica. Posebno sad nakon što smo ispali iz Europe. Želimo se našim navijačima odužiti za ovu fantastičnu atmosferu koju su nam napravili za utakmicu protiv Dnjipra.”

Kalinić je dobijao komplimeente od svih, ne samo trenera Tudora i svojih suigrača nego i iz redova protivničke momčad. Ukrajinski mediji u svbojim izvještajima iz Splita posvetili su veliku pažnju upravo Lovri Kaliniću. Iako je njima najvažnija stvar bio prolaz Dnjipra, ukrajinski reporteri koji su pratili utakmicu na Poljudu posebno su apostrofirali fantastičnu atmosferu na tribinama i čudesnog vratara Hajduka koji je držao neizvjesnost do samog kraja.

Ukrajinski tv kanal 2+2 donosi izjavu Mladena Bartulovića, jednog od trojice eks-hajdukovaca u Dnjipru koji je kazao: “Lovre Kalinić je činio čuda! U obje utakmice Hajdukov vratar je bio taj koji je držao svoju momčadi u igri.” Ukrajinci se nisu mogli načuditi što je sve obranio Kalinić, navodeći da je Hajdukov vratar bio pravi srećković. “Ne bih rekao da je to sreća nego kvaliteta. Kalinić je sjajan vratar”, kazao je Bartulović.

Sličnu je ocjenu izrekao i trener Dnjipra Miron Markjevič koji je inače škrt na riječima, ali je još u Kijevu ustvrdio: “Kalinić je heroj koji zaslužuje stati na gol hrvatske reprezentacije!”.

Kalinić je imao teških trenutaka u Hajduku, posebno na kraju prošle sezone zbog ozljede lakta, ali sad se vratio u velikom stilu. Bio je u konkurenciji da ide na Mundijal u Brazil, ali mu je to sve propalo zbog ozljede. Ovu sezonu je započeo kao pričuva Danti Stipici, ali se poslije Dundalka vratio na poziciju broj jedan. Svojim izvrsnim partijama izazvao je izbornika Niku Kovača da ga uzvrsti među kandidata za utakmice sa Ciprom i Maltom. Po ocjena mnogih stručnjaka Lovre Kalinić je najbolji vratar u HNL-u, a kao najbolkji argument u njegovu korist mogu poslužiti partije koje je pokazuje u zadnje vrijeme...

BRBIĆ NAKON DNJIPRA 'Slijedi li prodaja igrača? Ta opcija je otvorena, ali sad je najvažniji Dinamo'

Hajdukov predsjednik Marin Brbić nudi razmišljanje koje je nekako postalo opći stav nakon Dnjepra : da je Hajduk ispao od boljeg protivnika i da je sad najvažnije vratiti se što prije u realnost HNL-a. Za početak to znači pokušati dobiti Dinamo u nedjeljnom derbiju na Poljudu.

- Bio je ovo lijepi europski kolovoz. Imali smo utakmicu više u Europi nego što smo realno mogli očekivati. To što smo na kraju ispali od Dnjepra nije ništa tragično. Mi smo dali sve od sebe. Pokušali smo učiniti taj još jedan korak, ali Ukrajinci su bili bolji, kvalitetniji.

Hoće li ispadanje iz Europe značiti i prodaju nekog od igrača?

- Strpimo se još koji dan do završetka prijelaznog roka. Ta opcija je uvijek otvorena, ali stvarno ne bih o ponudama. Sad je najvažniji Dinamo.

Očekivanja od derbija?

- Očekujem dobru igru i da ćemo dobiti Dinamo, iako su igrači ispražnjeni nakon ove utakmice, ali moramo se vratiti što prije u realnost. A HNL je naša realnost da opet izborimo Europu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 16:11