Goran Mehkek / CROPIX
DOPLOVILI S KORNATA

Optimizam Modrih: Iz Hajduka bi samo Kalinić bio u prvoj momčadi Dinama...

Mamić: Igrat ćemo kako jedino znamo, kroz posjed ćemo nametnuti dominaciju. Idemo na pobjedu.
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 30. kolovoz 2014. 18:09

Zoran Mamić imao je idealnu situaciju nakon Petrolula. Trener Dinama ušao je u skupinu EL i time ispunio europski cilj koji je klub stavio pred njega. Kako nema imperativ prolaska skupine, do lipnja sljedeće godine mogao je bezbrižno uigravati momčad kroz HNL u kojem se treba dogoditi čudo da Dinamo ne završi prvi.

No, onda se Mamiću dogodio Celtic, Red Bull i Astra. Imena koja daju nadu za prolaz za 'proljeće u Europi' nudi mjesto u klupskoj povijesti. Izazov je to na koji Zoki ne može ostati imun. Do Astre u Maksimiru je tri tjedna, a do pauze zbog reprezentacije – derbi s Hajdukom na Poljudu! Ne znamo tko se sjetio odvesti igrače na Kornate, ali kapa dolje na ideji.

- Zbližili smo se svi skupa, a to je nešto što nam je trebalo pred Hajduk, zajednička je poruka Dinamove svlačionice s Murtera odakle su u subotu otišli put Splita gdje će čekati derbi na Poljudu.

- Igrat ćemo kako jedino i znamo; kroz kontrolu i posjed nametnuti dominaciju i doći do prilika. Mi smo Dinamo i uvijek idemo na pobjedu, kazao je Zoran Mamić, koji se složio kako su susreti Dinama i Hajduka najveća utakmica u HNL-u.

- Dužan respekt prema kvaliteti Rijeke, ali ovo je najveća utakmica hrvatskog nogometa. Veselimo se punom stadionu i atmosferi – poručio je trener Dinama. Što se sastava tiče, Ademi i Machado upitni su za Poljud zbog posljedica utakmice s Petrolulom. Svi ostali su zdravi, spremni i maksimalno 'napaljeni'.

- Odigrali smo puno utakmica na visokoj razini i dečki su se malo potrošili, ali za utakmicu protiv Hajduka to neće biti bitno. Pojam 'umor' i 'derbi' ne idu u istu rečenicu – otkrio je Mamić mlađi. Protivnik je u određenom 'knock downu' nakon neuspjeha s Dnjiprom. No, Hajduku su 'modri' uvijek bili crvena krpa, a sada su idealna prilika za liječenje frustracija zbog vlastite nemoći. Kako na tribinama, tako i na travnjaku.

- Dobra i agresivna momčad koja kroz pritisak i agresiju dolazi do dobrih rezultata. Imaju kvalitetan kolektiv i kao takve ih cijenimo – podvukao je trener Dinama spomenuvši individualne kvalitete Sušića, Caktaša, Kouassija, Gotala i Maglice. No, realno, od svih igrača u Hajduku tek bi Lovre Kalinić mogao računati na mjesto u Dinamu. A to sasvim dovoljno govori o razlici u kvaliteti današnjih protivnika.

DINAMO ZA DERBI (4-3-3): Eduardo – Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić – Brozović, Vukojević, Antolić – Soudani, Čop, Wilson.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:35