Nenad Dugi / Cropix
POVRATAK U 1.HNL

Udruga prvoligaša zatvara oči: Križarić pomilovan i u subotu sudi Dinamu!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. listopad 2012. 22:08

Igor Križarić vraća se na prvoligašku scenu. Nakon što je na susretu Rijeke i Hajduka odigranom 1. rujna na Kantridi Križarić dosudio kazneni udarac za domaćina iako je prekršaj bio barem metar izvan kaznenog prostora te je tako odlučio pobjednika (1:0 za Rijeku) čakovečki arbitar kažnjen je prebacivanjem u Drugu ligu.

Međutim nakon samo jedne utakmice odsuđene u nižem rangu, utakmice Pomorca i Zeline koja se igrala još 29. rujna, Križarić je pomilovan te se vraća u Prvu HNL pa će u subotu suditi susret između Intera iz Zaprešića i Dinama.

Inače, gostovanje nogometne reprezentacije u Osijeku klubovi Prve HNL iskoristili su za održavanje Skupštine Udruge prvoligaša.

- Tijekom sezone bilo je dosta povika na suce. Međutim nakon izvješća organa lige, u analizi dosadašnjeg dijela natjecanja, nijedan klub nije imao konkretnu primjedbu na suđenje – primijetio je Zdravko Josić, dopredsjednik Udruge i čelnik NK Osijek, inače domaćin skupa.

Najviše vremena predstavnici hrvatskih prvoligaša utrošili su na raspravu o TV pravima. Budući da će dogodine Prva HNL brojati deset klubova, a sve će utakmice biti izravno prenošene, prvoligaši su zaključili kako će za novu sezonu tražiti veći iznos za TV prava.

No, klubovi Prve HNL zainteresirani su i da njihove utakmice ubuduće prati šire gledateljstvo, odnosno da prava budu ustupljena i televiziji s nacionalnom koncesijom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 23:02