Nenad Dugi / Cropix
NIŠTA OD IZUZEĆA

Dušan Kukić neće udovoljiti Hajduku: 'Marić im ionako ne sudi, a Križarić je u formi!'

Pa Marića na utakmicama Hajduka nema od početka sezone 2010/2011., s gradskog derbija protiv Splita u Parku mladeži! - kaže predsjednik Komisije za suce
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 20. listopad 2012. 13:41

Dušan Kukić, predsjednik Komisije za suce HNS-a, ne može službeno reagirati na zahtjev Hajdukova predsjednika Marina Brbića da niti jednom uzrastu poljudskoga kluba više ne sude Igor Križarić ni Bruno Marić:

- O tom apelu znam koliko i svi drugi, samo iz medija. Do petka u podne nikakav dopis nisam dobio, ni ja osobno ni naš ured. Ako to pismo zaista dođe, očitovat ćemo se u međuvremenu, ne prije sastanka komisije koji će biti početkom studenoga.

Ipak se štošta razabire i ovako:

- Zna se da izuzeća nema jer tako propisuje Pravilnik o sucima i suđenju. Niti klub može izuzeti suca, niti sudac klub. Kad bismo od toga odstupili prekršili bismo normativni akt HNS-a, s njim i Konvenciju Uefe koju smo potpisali, pa bi nas forum iz Nyona čak mogao suspendirati!

Očito je Brbićeva molba s naznakama naredbe odletjela u prazno.

- Kamo bismo došli da udovoljavamo takvim željama, morali bismo suce uvoziti!

Čudi ga što Bili opet ciljaju na Marića, koji uskoro treba suditi njihovim i Dinamovim juniorima, mahati kadetima:

- Pa Marića na utakmicama Hajduka nema od početka sezone 2010/2011., s gradskog derbija protiv Splita u Parku mladeži!

Ne vraća li se Križarić s kaljenja u 2. HNL prebrzo?

- Ne, na prvoligaškim terenima nije ga bilo mjesec i pol. Otišao sam u Kostrenu provjeriti kako će suditi Pomorcu i Lučkom (0:2), uvjerio se da je vratio formu i da zaslužuje povjerenje, zbog toga mu je uključeno 'zeleno' i povjerenik Ivan Peraić smio ga je delegirati kada i kamo hoće. Kao što je prethodno učinio sa Strahonjom, sada može i s Ljubičićem. Trojica s B-liste, Havaić, Barišić i Pejić zasad nisu amnestirani.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:36