Nenad Dugi/CROPIX
GLAVNI STRATEG MODRIH

'U Split idemo po tri boda! Guilherma pratimo već neko vrijeme, ali tu je i Kramarić'

Piše: ArhivaObjavljeno: 09. studeni 2012. 14:52

Pod egidom “sve splitsko nama je blisko” Vulić je pozvao Torcidu da mu pomogne otkinuti bod lideru HNL-a. Teško da će mu se želje ostvariti, a ako i stignu, sumnjamo da će biti neke vajde od njih. Realno, ono što su PSG i Porto za Dinamo, to su modri za Split i ostatak družine u HNL-u.

U Maksimiru još uvijek vidaju rane od PSG-a, a pred njima je odlazak u Park mladeži.

- Vrlo dobar domaćin koji pretendira na vrh ljestvice i izlazak u Europu. Imaju novog trenera koji je donio osvježenje, a bod u Koprivnici s dva igrača manje samo je dokaz tezi kako se radi o dobroj momčadi - secirao je Ante Čačić koji ima kadrovskih problema. Dinamo sa Sammirom i bez njega dvije su različite priče, a “Filha” bole tetive...

- Bliži sam odluci da ga poštedim, ali još uvijek ne znam hoće li s nama na put - rekao je Čačić koji sasvim sigurno neće na Park mladeži voditi Bryana Carrasca. Nije ga bilo u Francuskoj, sada ga neće biti u Splitu. Znači li to da su u Maksimiru shvatili kako je Čileanac ipak roba s greškom ili...?

- Nije mu se lako uklopiti. Treba mu neko vrijeme da se adaptira na grad, jezik, suigrače - pronašao je Čačić alibi za Južnoamerikanca. Unatoč tome što je Carrasco tu već dva mjeseca, trener od njemu nema sud.

- Malo je igrao. Imat ćemo rekapitulaciju na zimu - rekao je.

A izgleda kako će zimu Čačić ipak dočekati kao trener Dinama. I najnoviji natpisi u kojem mu je u Parizu sudio “prijeki sud” u sastavu Mamić, Barišić, Šikić bili su tek priča za jedan dan.

- Za mene je svaka utakmica kvalifikacijska, ali ne osjećam taj teret - nasmijao se Čačić.

Do smijeha sasvim sigurno nije Ivanu Kelavi koji se našao na meti kritika. Ovo nije njegova jesen...

- Ne bih se referirao na izjavu od Platiniji. Moram reći da je Kelava unazad dvije godine jedan od najboljih igrača Dinama. Okej, nije imao svoj dan u Parizu, ali to se događa - stao je trener u obranu svog portira.

Od ostalih novina, priznao je trener kako su gledali Guilhermea iz Maritima, ali i da je on “jedan od mnogih koje prate”. Međutim, i u vlastitom dvorištu ima igrača za Dinama. Tomislav Barbarić iza sebe ima sjajnu polusezonu. Čim je uhvatio nekoliko utakmica u kontinuitetu, klasa je potvrđena. Ista priča je s Kramarićem koji je zabio više od svih napadača Dinama zajedno ili s Antolićem koji dirigira igrom Lokomotive. Valjda u Maksimiru neće biti na snazi ona da se od šume ne vidi drvo...

- Kramarić je dijete Dinama i igrač o kojem treba voditi računa - istakuo je Čačić koji se nije iznenadio činjenicom da ga je mimoišla klupa reprezentacije HNL-a.

Imam toliko obaveza s Dinamom da se nisam opterećivao. Izbor je dobar i nije me to štrecnulo kao mog prijatelja Stanka Mršića - zaključio je Ante Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 03:31