Tom Dubravec/CROPIX
ČAČIĆ SE NE BOJI OTKAZA

'Netko živi na moru, netko na planini, a netko u zabludi. U kojem svijetu živi Mamić?'

Nikoga nisam uvrijedio, samo sam udario onu kapicu za trening. Neka svatko komentira na svoj način, respektiram Zdravka Mamića - rekao je Zoran Vulić
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 10. studeni 2012. 23:22

Na odlasku iz Splita trener Dinama je zavapio:

- Pa neka me smijene, i to je za ljude.

Rezignirano je nastavio:

- Slušao sam o svojoj smjeni i kad sam pobjeđivao i kad sam Dinamu donio Ligu prvaka, pa me ne iznenađuje da se nakon poraza traži moja glava. Danas nismo odigrali dobro. Naprotiv, odigrali smo lošu utakmicu. Znali smo da nas ovdje čeka teško gostovanje nakon poraza u Parizu. Pripremali smo se za Split koji ima čvrstu, iskusnu, dobru momčadi. Primljeni gol je usmjerio utakmicu. U drugom poluvremenu bili smo dominantniji, ali uz onoliki broj prekida i izležavanje Splićana, teško je bilo nešto više napraviti. Na kraju mogu samo čestitati Splitu na pobjedi.

Čačić je ponovio priču o nerealnim očekivanjima kad se govori o europskim nastupima Dinama.

- Liga prvaka je druga dimenzija. Dinamo može biti sretan što se plasirao u to društvo, i to je odlično za život kluba i afirmaciju, ali da bi bio čimbenik u tom društvu, treba mnogo više novca. Ne bih rekao da je prvenstvo odlučeno.

Poentirao je riječima:

- Netko živi na moru, netko na planini, a netko u zabludi. Ostaje vidjeti u kojem svijetu živi Mamić...

Maminjo je bio bijesan nakon utakmice, ali otrov nije bio usmjeren prema Čačiću nego Vuliću.

- Trener!? A zašto ne bismo pričali o treneru Splita Vuliću i njegovom luđačkom ponašanju. Učinio je pakao od ove utakmice. On je za psihijatriju - kazao je Mamić.

Related content

Zoran Vulić primao je čestitke, a zadovoljstvo zbog pobjede nisu mu mogli pokvariti niti komentari Mamića i Čačića. O priči o luđaku i izležavanju Splitovih igrača, rekao je:

- Respektiram Mamića, svatko ima pravo na svoj komentar, a meni ništa neće pokvariti ovaj uspjeh. Nikome ništa loše nisam rekao. Ni sucu, ni treneru, ni igračima. Ako je moj grijeh to što sam napucao čunj, onda to priznajem. Ne bih rekao da smo se izležavali. Kad igraš protiv Dinama, onda moraš uhvatiti malo zraka, ali nismo se izležavali. Dali smo sve od sebe. Ključno je bilo to da je Ivica Križanac izdržao utakmicu do kraja. Iako me je u 60. minuti tražio zamjenu, ostavio sam ga u igri. Previše mi je važan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:16