Tom Dubravec/CROPIX
SPLIT PRESUDIO ČAČIĆU

Barišić u kampanji za izbor novog stratega: 'Tražimo kolosalno trenersko rješenje!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. studeni 2012. 09:57

Jučer smo Dinamovom predsjedniku Mirku Barišiću postavili vrlo jasna pitanja. Je li Uprava kluba zadovoljna s trenerom Antom Čačićem i hoće li doći do promjene na trenerskoj klupi? - Prvo pitanje je špekulativno. Očekivali smo uspješniji kraj polusezone. Ispadanje iz Kupa je veliki neuspjeh. Dobili smo dosta konkretan odgovor. Na temelju njega sasvim jasno možemo zaključiti da bi Ante Čačić trebao postati bivši. Na temelju Barišićevog odgovora na drugo pitanje možemo samo zaključiti da se radi o pitanju tajminga.

- Moramo pričekati kraj ove polusezone, koncentrirati se na ovih šest utakmica do kraja, četiri u prvenstvu i dvije u Ligi prvaka. Sve analizirati i onda mudro odlučiti kako dalje. Moramo biti oprezni da ne povučemo neki lošiji potez!

I ovo ste vjerujemo shvatili. Predsjednik smatra da bi moguća promjena trenera možda bila lošiji izbor od ostanka Čačića na klupi. Znači li to da Čačić do zime ipak ostaje na klupi?

- Jedino ako se ne pojavi neki 'deus ex machina’ i donese kolosalno rješenje!

Za one kojima latinski baš i ne ide najbolje kratko objašnjenje. Doslovni prijevod 'deus ex machina’ znači 'Bog izašao iz stroja’. Njime se u tragedijama označavala pojava bogova ili nadnaravnih bića koja bi se na pozornicu spuštala strojem i sudjelovala u raspletu radnje, obično sretnijim od onoga koji bi se očekivao iz same tragičnosti situacije.

Dinamo dakle traži 'trenerskog Boga’ za svoju klupu! Uprava, a tu prije svega mislimo na njenog predsjednika Zdravka Mamića, nije zadovoljna s Čačićem i rado bi ga torpedirala s klupe. Međutim, u ovom trenutku nema rješenja. Nekako s tim zaključkom je i završio onaj sastanak 'kriznog stožera’ u Parizu nakon poraza od PSG-a. Pustimo ga do zime, a onda se raziđimo. Naravno, uz uvjet da se stvari bitno ne pogoršaju. A već jesu, porazom u Splitu...

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 12:10