STIGAO I GANAC

Tudor: 'S Milevskim i s još 2-3 pojačanja na gledat ćete jedan posve novi Hajduk!'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 29. srpanj 2014. 19:16

Hajduk je doveo igrača od kojeg očekuju da bude veliko pojačanje. To je Artem Milevski, sjajni ukrajinski napadač, točnije Bjelorus (rođen je u Minsku 12. siječnja 1985.) koji je već stigao u Split, a u petak će biti predstavljen kao novi igrač Hajduka.

Milevski je dobro poznato ime. Najbolje dane karijere proveo je u Dinamu iz Kijeva, ima iza sebe impozantnu karijeru u reprezentaciji Ukrajine za koju je odigrao 50 utakmice, a bio je sudionik SP-a i EP.a, dvaput je bio proglašavan najboljim nogometašem Ukrajine (2008. i 2009.), bio je najbolji strijelac, asistent i najbolji igrač ukrajinske Premier lige. Milevski je igrao sa Andrejom Ševčenkom i na vrhuncu svoje karijere važio je za napadača vrijednog 10 milijune eura.

Naravno da sad dolazi i jedno ali... zbog čega se i Milevski našao u Hajduku. Karijera mu je krenula nizbrdo kad je potpisao trogodišnji ugovor sa turskim Gaziantepom. Točnije kad su Turci raskinuli ugovor s njim nakon što se slupao u svom Ferrariju California. Milevski je poznat kao sjajan nogometaš, ali i ćudljiv karakter zbog čega je često upadao u probleme. Od odlaska iz Turske u veljači ove godine nije igrao, a još je bio član kazahstanskog Aktobea, ali je taj ugovor vrlo brzo raskinut.

Milevski dolazi u Hajduk da bi oživio svoju karijeru, a da bi Splićanima pomogao da riješi problem neefikasnosti. Sigurno će mu trebati još neko vrijeme da se pripremi, ali bit će zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti u novu sredinu. Što se tiče njegovih igračkih kvaliteta, tu nema nikakvih dilema, Milevski je sjajan napadač, nije ni prestar, ima 29 godina, a samo ostaje vidjeti kako će se njegova bjeloruska duša prilagoditi na Split. Reklo bi se da je Hajduk doveo igača, ali i belaja, ali da nema neki feler siguro da Milevski ne bi ni došao ovdje...

Hajduk pokušava pojačati momčad. Prijelazni rok traje do završetka kolovoza i sve dotad je otvorena mogućnost da još netko stigne na Poljud. Najprije je stigao Jeremiah Arkorful, 20-godišnji Ganac, mladi reprezentativac koji igra na lijevom boku i koji se odavno najavljuje. Ganac je za početak priključen B momčadi Hajduka jer nije u natjecateljskoj formi. Sigurno će proći još nešto vremena dok ne bude u konkurenciji za prvu momčad, ali u Hajduku vjeruju da su doveli igrača koji će biti pojačanje.

Prije leta u Karagandu Tudor je kazao: - Bit ćemo pravi u četvrtak, a onda kada dođu ova tri-četiri pojačanja na kojima radimo, to će biti jedan posve novi Hajduk!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 11:17