GLAVNI STRATEG SPLITA

LUDNICA U PARKU MLADEŽI Ivan Matić: 'Ovo je najveća pobjeda u trenerskoj karijeri!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. kolovoz 2014. 00:34

U prvom dvoboju 3. pretkola Europske lige RNK Split je na svom stadionu svladao ukrajinski Čornomorec s 2-0 i stekao veliku prednost pred uzvrat u Ukrajini za sedam dana.

Pogotke su za Splićane postigli Marko Rog (25) i Henri Belle (48).

Split je odigrao možda i najbolju europsku utakmicu u svojoj povijesti, pokazali su zrelost i strpljivost u igri i kaznili sve pogreške ukrajinske momčadi, koja ipak po snazi nije ni blizu prošlogodišnjeg sastava koji je dvaput pobijedio Dinamo.

- Najveća pobjeda u trenerskoj karijeri! Momčad je bila fantastična, drago mi je da je to vidjela hrvatska javnost. Dobili smo prvo poluvrijeme, čestitam svima. Rog je iznenađenje za njih, za nas nije. Nema ga potrebe hvaliti, on svojim igrama govori sam za sebe. Samo neka ostane čvrsto na zemlji. Ako drugi treneri kažu da je ovo najbolja utakmica Splita u posljednjih nekoliko godina, nema mi druge nego se složiti s njima - bio je oduševljen trener domaće momčadi Ivan Matić.

- Čestitam Splitu, znali smo da su domaćini opasni. Split je organiziran, brz i taktički odličan. Imamo relativno malo vremena, nedostajala su nam dva igrača, još dva su se ozlijedila, čeka nas utakmica u ukrajinskom prvenstvu. Rezultat nije dobar, međutim, dok se igra, ima nade - kazao je trener gostiju, Roman Grigorčuk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 03:17