Vladimir Dugandžić / CROPIX
BRUŠENJE FORME

Tudor poveo Bijele na pripreme: 'Od priča se ne postaje igrač, nego radom'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. siječanj 2015. 12:02

Hajduk je krenuo na glavni dio zimskih pripreme, promijenili su plan utoliko što su - požurili, pa su se ukrcali u autobus već jučer ujutro u 10 sati, kako bi na prvi trening u Rovinj stigli odmah popodne. Bilo je planirano da će trenirati u Poljudu, pa krenuti, ali ovako je bolje. Odmah put pod noge... Do 31. siječnja. Blic-pripreme, na tri tjedna do početka nastavka prvenstva, 12 dana treniranja u Istri, bit će i utakmica.

Dok se ulazilo u bus trener Igor Tudor dao je svoj kroki-izvještaj, zažalio je između ostalog što mu nema Vršajevića, ali nije bus ni došao do Masleničkog mosta, a stigla (ga) je vijest kako će se i Vršajević priključiti, dogovorili se u Poljudu. Sigurno se Tudoru lice razvuklo u osmijeh, to je bitan pomak. No, bilo je i drugih tema, prije polaska pričao je Tudor otvoreno:

- Odluka kluba je da u konkurenciji ne bude više Jozinovića i Anđelkovića, a Avdija (Vršajević op. a.) je jedan od naših najvažnijih igrača...

Između Gabela i Rovinja komentirao:

- Odlazimo u Rovinj, kažu nam da će tamo uvjeti biti odlični, što je važno, nakon što smo u Gabeli odigrali turnir na kojem nismo baš mogli pokazati svo svoje znanje... Odigrali smo dvije utakmice neodlučeno, nismo plasmanom zadovoljili, ali to u ovom trenutku sezone najmanje je važno.

Tim prije što smo odigrali utakmice u sastavu u kojem nećemo igrati u prvenstvu, probali smo neke igrače da im damo minutažu, neki važni su izostali. Bilo je dosta dobrih stvari, dobio sam saznanja kakva sam želio, na žalost rezultat nismo ostvarili, ali to je ionako sada u drugom planu.

Trojica novaka s “bijelima” su u Rovinju, ali ih je Tudor na neki način ohladio: Juranović, Bašić i Pejić nisu u prvom planu:

- Daleko je to od igrača na koje bismo se mogli osloniti, da budu pojačanja. Neka rade, oni će sva trojica u B momčad ili će se vratiti u svoje klubove na posudbe, doduše sad kao igrači Hajduka. Nije lako iz treće, pa i druge lige doći u Hajduk i nametnuti se, to je razumljivo. Bit ćemo strpljivi s njima.

Spominjalo se i Milevskog, novu desetku, pa proljeće afirmacije najmlađih, Balića i Vlašića...

- Milevski je zbog teškog terena u Gabeli bio nevidljiv, on je fin igrač od poteza i tehnike, a u Gabeli se nije mogao iskazati. No, on je naša uzdanica, bit će sigurno puno bolji.

Na Vlašića i Balića i te kako računamo, dobit će prostor i minutažu, ali pritisak ne bismo trebali stvarati, teško je očekivati da nam oni prave razliku na utakmicama. Ni Messi u njihovim godinama nije pravio odmah razliku, nemojmo ih opterećivati. Od priča se ne postaje igrač, nego igrom i radom, treninzi i potom utakmice su jedino mjerilo.

Brzo će jadranski derbi na Kantridi:

- Da, samo tri tjedna nas dijele i sigurno da nam je odmah u glavi da budemo spremni za nastavak prvenstva.

Veliki šušur oko prijelaznog roka nije mogao proći bez trenerova komentara:

- Ja ne čitam novine, ali igrači čitaju i sva ta buka sigurno im remeti razmišljanja, ali na nama je da im vratimo koncentraciju. Sigurno ćemo to učiniti! - rekao je Tudor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:49