Tom Dubravec / CROPIX
KRKA - HAJDUK 0:1

Hajduk do prve pobjede u 2015. godini! Milevskij zabio Slovencima pa se ozlijedio

Piše: ArhivaObjavljeno: 21. siječanj 2015. 17:57

Sadržajna utakmica, prva pobjeda Hajduka u 2015. (nakon dva remija i poraza s bijele točke u Gabeli), koji je uglavnom forsirao prvi "team", a na klupi se našao kapetan Mario Maloča, ako se proda do kraja "mercata" da se uigrava obrana bez kapetana.

Mnogo šansi za Hajduk, naročito u drugom dijelu, baš su se ispromašivali i Gotal i Maglica, a kasnije i Kouassi koji je pogodio vratnicu... Imala je i slovenska momčad prigoda, naročito je u prvom dijelu bila opasna kad je Hajduk igrao s puno rizika u obrani, ali je Lovre Kalinić bio baš siguran, imponirao je.

Gol je Hajduk odmah postigao, centrirao je Mezga, a lukavi Milevski samo glavom loptu spustio prema kutu, mlako, ali neuhvatljivo za golmana, nadasve precizno.

Onda se utakmica i zaoštrila, platio je buletu Milevski, bubalo ga je po nogama, na kraju su zbog udaraca prije vremena iz igre izašli i Milevski i Nižić, cotajući, kao posljedicu oštrih startova. Milevski je udaren u mišić potkoljenice, Nižić u Ahilovu tetivu, vjerojatno ništa ozbiljnije, ali da se zna da je dvoboj bio baš čvrst. Bilo je nervoze na utakmici, ali je do kraja pobijedio fair-play... A kad se Krka "razvodnila" Hajduk je serijom promašaja propustio doći do uvjerljive pobjede.

Tudor ostao u hotelu

Virozni Igor Tudor nije mogao voditi momčad, ostao je u hotelu Eden, kao u svojevrsnoj karanteni, da mu se fibra ne prebaci na momčad, a i da se brže oporavi. U Splitu je još zbog gripe i Jurica Vučko postao, pa je Hari Vukas vodio momčad. Što će prenijeti šefu u hotel:

- Možemo biti zadovoljni s detaljima igre, bili smo bolji, posebno u drugom dijelu.

Desetak lokalnih navijača Hajduka, Istrijana, pulske registracije našlo se izvan ograde, ali s transparentima Labin i Istrani 1950, nije se moglo u zatvoreni dio stadiona, utakmica se igrala bez najave, ali se ipak tiujekom jutra doznalo, a vrata igrališta nisu se otvarala.

Krka vrvi Hrvatima, dalmatincima, hajdukovcima. Pomoćni trener je Mario Carević, u obrani je Solinjanin iz Lučkog i Antalye Nikola Žižić, na bekovima braća Rašić, Danijel i Damir nekoć razvikane nade Hajduka. Na golu je Tomislav Pelin, u veznom redu s Krka Marin Perić koji je mnogo muke zadao hajducima, te Antun Palić koji je Hajduku dao gol 2008. igrajući za Croatiju Sesvete (poraz "bijelih" 0:1 u Kranjčevićevoj).

Hajduk – Krka 1:0 (1:0)

Hajduk (3 – 1 – 4 – 2): Kalinić – Milović, Bradarić, Nižić (od 55. Maloča) - Mezga – Vršajević, Sušić (od 68. Balić), Caktaš, Kouassi – Milevski (od 53. Maglica), Gotal (od 81. Vlašić).

Krka (Novo Mesto, Slovenija) (4 – 2 – 3 – 1): Pelin – Dan. Rašić, Žižić, Ejup, Dam. Rašić – Palić, Mojstrovič – Perić, Welbeck, Kramar – Kastrevec. Još su igrali Mitrović, Vučkić, Diallo, Otokar, Kočevar, Maksimović, Novosel, Novak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 09:28