PRODUŽIO S BIJELIMA

VRŠAJEVIĆ I DALJE SANJA OTOK 'Još uvijek postoji opcija za Middlesborough'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. siječanj 2015. 12:39

Ispred hotela Eden u Rovinju uredno je parkiran VW Touareg BH tablica. Avdija Vršajević priključio se Bijelima. Stigao je sa svojim automobilom i ostavio ga na parkingu. Kaže, nikad se ne zna.

- Možda do kraja prijelaznog roka i zatreba auto - dodat će dobro raspoloženi Vršajević.

Vrijeme neizvjesnosti je ipak iza 28-godišnjeg desnog beka. S Hajdukom je produžio ugovor za godinu dana, do ljeta 2016. godine. Ali, do produljenja ugovora, u danima iščekivanja transfera, propustio je turnir u Gabeli i jedan dan priprema u Rovinju.

- Moram priznati, teško mi je bilo gledati i čitati kako momčad ide na utakmice, a ja ostajem u Splitu. Međutim, trebalo je riješiti situaciju, vidjeti ima li neka opcija za nastavak karijere u inozemstvu - počeo je Vršajević svoju priču o potrazi za angažmanom koja se medijima kotrljala proteklih mjesec dana.

Pravih ponuda očito nije bilo. Pravih u smislu da bi zadovoljile igrača i klub.

- Istina, primarno je bilo pričekati odjek tržišta. Bilo je nekih ponudica, međutim, nisu to bile opcije koje bi ispunile želje. Ni moje ni klupske. U Hajduku sam stvorio ime, došao do reprezentacije BiH, kreirao prepoznatljiv image. Nema smisla da to sve srušim odlaskom u neki divlji klub. U svakom slučaju, i dalje sam na tržištu. Ako dođe nešto do kraja zimskog prijelaznog roka, opet je sve otvoreno. Jasno, nešto zanimljivo za mene i Hajduk. U protivnom, čeka se ljeto i nova prilika.

Odakle su stizale ponude? Je li turski Balikesirspor bio najzanimljivija opcija?

- Ne mogu to reći, jer meni se nisu javili. O Balikesirsporu sam čitao iz medija. Premda sam čuo da su na svojoj web stranici objavili i moje ime kao želju. Problem transfera jest činjenica da sam sa BH putovnicom, bez putovnice EU zemalja, stranac u većini europskih država. Ali, imam još kontakt s Middlseboroughom.

Pritom će Avdija dodati “Karanka prati moje partije”. Aitor Karanka je menadžer Boroa, kluba koji je trenutačno drugoplasirani u Championshipu.

- Pratim i ja njihove igre, dobili su Cardiff u utorak navečer. Postoji opcija za Middlesborough, ali znam da je ljeto daleko i svašta se može dogoditi u tri-četiri mjeseca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 08:59