Split, 161010.Nogometna utakmica 11. kola prve HNL na Poljudu izmedju Hajduka i Slavena Belupo.Na fotografiji: slavlje nakon gola Ante Vukusica.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX
SAVJETI TRENERU

Tudor, Mornar i Erceg upozorili Špacu: Rezultat je bolji od igre koja zabrinjava!

Ne možemo od toga pobjeći, kao i od toga da unatoč igri upisujemo bodove. To je jako važno, moramo ostati u egalu s Dinamom, ne dopustiti da se odvoji, kaže Tudor
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2010. 12:50

Loša igra, dobar rezultat - zaključak je koji se nametnuo i nakon Hajdukove pobjede nad Slavenom Belupom na Poljudu. Gosti su bili ti koji su igrali bolje, pritiskali Hajduk kako to on inače radi gostujućim momčadima, no Bijeli su ipak došli do vrijedna tri boda. Protiv Koprivničana dovoljan je bio novi bljesak Ante Vukušića, slično je bilo i protiv Varaždina kada je uz sinjskog dijamanta zabio još i Duje Čop. Malo, premalo Hajduk pokazuje, misle to obični navijači, ali i bivši nogometaši koji prate zbivanja u klubu, Igor Tudor, Ivica Mornar i Tomislav Erceg.

- Činjenica je da Hajduk igra loše, ne možemo od toga pobjeći, kao i od toga da unatoč igri upisujemo bodove. To je jako važno, moramo ostati u egalu s Dinamom, ne dopustiti da se odvoji, ali se iskreno nadam kao bivši igrač i veliki navijač Hajduka, da će momčad zaigrati bolje. Ovo sada je loše - jasan je Igor Tudor.

Prati on Hajdukove utakmice i rad trenera Stanka Poklepovića, poznaje solidno i igrački kadar kojim Špaco raspolaže.

- Ne vjerujem da je u pitanju motiv, da je igračima teško igrati domaće i europske utakmice. Prije je stvar umora, fizičkog ili psihičkog. Tu je Dinamo u prednosti, ima širu klupu i iskustvo igranja u Europi. A što se Hajdukove klupe tiče, ima tu kvalitetnih igrača, ali i onih koji nisu na razini Hajduka. O konkretnim imenima ne želim govoriti, ali mislim da bi bilo potrebno provesti dodatnu selekciju kadra - smatra Tudor.

Kaže da će s vremenom vjerojatno doći i do napretka u Hajdukovoj igri, nova teška iskušenja na domaćoj i europskoj sceni očekuju Bijele.

- Ja se iskreno nadam da ćemo biti svjedoci toga. Od Špace očekujem da vidim pomake u igri, da njegova momčad iz utakmice u utakmicu igra bolje, čvršće, opasnije. Makar, iskreno govoreći, čini mi se da su u dosadašnjem dijelu Poklepovićeva mandata, a cijelo to vrijeme pratim momčad, rezultati bolji od igre koju momčad pruža - kazao je Igor.

Slično misli i Ivica Mornar, važna karika Katalinićeva Hajduka koji je u sezoni 1994/95. osvojio domaće prvenstvo i kup te igrao četvrtfinale Lige prvaka.

- Bila je to mnogo drugačija momčad, trener si je mogao dopustiti da ostavi na klupi mene, Mikija i Računicu, jer su igrali Erceg, Jurčec i Asanović. Činjenica je da Poklepović sada nema čovjeka koji bi mu zamijenio Ibričića. Iako, moram priznati, mislim da Hajduk ima i unutarnjih rezervi. Dojmio me se protiv Slavena Trebotić, to je komad momka koji zna igrati i ne boji se, Jozinović također pokazuje kvalitetu, vjerujem da tu ima još igrača, poput Andrijaševića. Smatram da su svi igrači koji su trenutnu u Hajduku tu jer imaju kvalitetu. Moraju znati da su članovi velikog kluba, tako se ponašati i igrati - objašnjava Mornar.

Kaže da se Poklepoviću ne želi miješati u posao ili dijeliti savjete, no i on smatra da Hajdukov trener mora probuditi momčad i izvući maksimum iz igrača.

- Dolazi mnogo velikih utakmica u malo vremena, drukčiji uvjeti zbog zimskog vremena, teški i blatnjavi tereni. Hajduk može i mora bolje, to nam je svima jasno. Odlika velikih momčadi je da pobjeđuju i kad ne igraju dobro, no ipak svi mi želimo bolju igru uz rezultat. Nadam se da će to doći, da Hajduk neće više imati utakmica kao što je ova s Belupom, nego da će taktički zrelo i znalački dolaziti do pobjede jer kvalitetu za to imamo. Možda se trebamo samo malo strpjeti - kaže Ivica Mornar.

Tomislav Erceg pak nije previše zabrinut, smatra da postoje objektivni razlozi za Hajdukovu lošu predstavu.

- Nedostajalo nam je nekoliko prvotimaca, što se odmah osjeti. Usto je momčad vjerojatno poremetila i ova pauza. Vjerujem da će se, kada se vrate igrači koji nam nedostaju, sve biti znatno bolje. Ono što Poklepovića mora veseliti su tri boda, te posebno Vukušić. Momak zabija, postigao je neke ključne golove za Hajduk te, i kada ne ide Ibričiću, on povuče momčad - zaključio je Erceg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 04:28