Brezice, 061008.Konferencija za novinare u hotelu Catez pred kvalifikacijsku utakmicu za SP u Juznoafrickoj republici 2010, Ukrajina - Hrvatska, Ivica Krizanac.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
'SUBAŠIĆ JE NAJOPASNIJI'

Križanac: Ova utakmica mi je podijelila obitelj, ćaća i mlađa kćer će navijati za Hajduk!

'Nemamo si što lagati. Zenit je favorit. Ali ipak je to samo na papiru. Danas je teško govoriti o sigurnim favoritima, svi znamo kako je nogomet nepredvidiva igra'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. listopad 2010. 11:08

Bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivicu Križanca dobili smo na mobitel baš kad je u jednom restoranu u Sankt Peterburgu uživao u društvu s obitelji.

- Vjerovali ili ne, baš razgovaramo o utakmici s Hajdukom...

O čemu pričate?

- O tome tko će za koga navijati. Obitelj se podijelila. Ćaća i mlađa kćerka navijat će za Hajduk, mater, supruga i starija kćerka za mene, odnosno za Zenit!

Sudbina se baš poigrala s Križancem, u četvrtak će igrati protiv Majstora s mora, kluba za koji navija od rođenja. S jedne strane mu je drago što igra s Hajdukom, s druge strane baš i nije.

- Bit će gušt igrati na Poljudu pred punim tribinama, u sjajnoj atmosferi. Ali isto tako, znam da će mnogi moji prijatelji navijati protiv mene. Da, spreman sam, vjerujem da ću igrati protiv Hajduka.

Zenit je u sjajnoj formi. Prvi su na ljestvici ruskog prvenstva, imaju šest bodova bodova više od drugoplasiranog Rubina iz Kazana. I dvije utakmice manje! Nitko im ništa ne može.

- U posljednjih 35 utakmica izgubili smo samo jednu! Prvi smo na ljestvici Ruske lige bez poraza, prvi u svojoj skupini Europske lige, osvojili smo Kup. Zaista smo u sjajnoj formi. Sve kockice posložene su idealno, možemo samo uživati.

Da se priča odvrtjela nešto drukčije, Križanac je mogao završiti u Hajduku prošlog ljeta prije no što će potpisati novi dvogodišnji ugovor sa Zenitom.

- Naravno da će za mene utakmica s Hajdukom biti neobična. Ipak sam ja hajdukovac. Ali isto tako maksimalni profesionalac. Želim odigrati najbolje što mogu i pridonijeti pobjedi Zenita. Naravno da protiv Splićana ne želimo prekinuti našu veliku pobjedničku seriju. Igramo odlično, tako će biti i u četvrtak.

Po ovome što govorite, Hajduk nema nikakve šanse?

- Nemamo si što lagati. Zenit je favorit. Ali ipak je to samo na papiru. Danas je teško govoriti o sigurnim favoritima, svi znamo kako je nogomet nepredvidiva igra. Hajduk je dobar, neće biti lako. Nakon dugog niza godina plasirali su se u europsko natjecanje, njihov motiv je golem. Znam da u Splitu vlada prava nogometna euforija, momci će sigurno napraviti sve kako bi bili autori europskog pothvata. Želim im da se uz Zenit plasiraju dalje, da Europsku ligu igraju i na proljeće.

Tko je najopasniji u Hajduku?

- Subašić, ha, ha, ha....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 06:21