Tom Dubravec / CROPIX
RIJEČ TRENERA

Tudor ljut zbog mlitavog početka: 'Na poluvremenu sam htio zamijeniti pet igrača'

Razmišljao sam kako bi mogao napustiti Split ako izgubimo. I odmah sam sebi rekao "gdje ćeš opet naći ovako organiziran klub" - rekao je presretni Stanko Mršić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. listopad 2013. 00:42

Igor Tudor nije skrivao nezadovoljstvo zbog propuštene prilike da se pobjedom Hajduk učvrsti na prvoj poziciji.

- Početnih 25 minuta nije bilo kako treba, nismo ušli dobro. U svaki dvoboj Split je ulazio žešće, čvršće. Kasnije je uslijedilo naših 60 minuta dominacije i očekivani bunker Splita. Međutim, nismo uspjeli na kraju riješiti situacije koje smo napravili - kazao je Tudor i dodao:

- Ne, nisam razočaran. Htjeli smo pobijediti, pa iako smo dali maksimum, nije bilo dovoljno za tri boda. Split je iskazao mentalitet koji nisam vidio u proteklih 11 kola u njihovoj momčadi i zato su uzeli bod.

Je li bilo previše neraspoloženih igrača u Hajduku?

- Ne bih o imenima, ali petoricu sam htio promijeniti na poluvremenu. Činjenica je da tri-četiri nisu redovito trenirali zbog problema s ozljedama.

Je li momčad pala pod pritiskom tereta opterećenja hvatanja prvog mjesta?

- Nama treba netko napraviti razliku, jer ti igrači koji rade razliku daju gol, asistiraju oni dobivaju utakmice. Pritisak uvijek postoji, ali nije opravdanje. Pritisak je poticaj.

Je li ulaskom Sušića Hajduk preokrenuo igru?

- Jedan igrač ne stvara takvu razliku. Žao mi je što nismo od starta utakmice igrali tako. Nažalost, svaka nam je teška, jer da bi utakmice glatko rješavao moraš biti znatno bolji od protivnika. Mi ne dobivamo glatko.

Tudor je bio prilično rezigniran, a Stanko Mršić je sjao od sreće. Kako i ne bi kada je na Poljud došao sa crnim mislima.

- Moram priznati, bilo je nezgodno doći na noge Hajduku. Razmišljao sam kako bi mogao napustiti Split ako izgubimo. I odmah sam sebi rekao "gdje ćeš opet naći ovako organiziran klub". Zaista je bilo neugodno prije utakmice, ali kada pogledam prikazano u 90 minuta, zaslužili smo bod. Da se nije Križanac ozlijedio, možda smo mogli i više.

Do ozljede Križanca Split je bio bolja momčad.

- U prvom poluvremenu smo imali dvije prilike koje je bilo teže promašiti nego pogoditi. Da smo taj pogodak zabili, bilo bi drukčije. Igrali smo agresivno, jer nogomet je muška igra, u pravom trenutku smo radili i prekršaje. Zadovoljan sam, bitno je da smo se nakon poraza od Istre vratili uspješnim rezultatima. Igramo bolje u gostima, to je činjenica - naglasio je zadovoljni Mršić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:28