Vladimir Dugandzic / CROPIX
DERBI U PARKU MLADEŽI

Splitova taktika za Dinamo: 'Trčati kao psi, dobiti pet žutih kartona i zabiti iz poluprilike'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 18. listopad 2013. 16:20

Najtetoviraniji čovjek u Splitovoj svlačionici i budući glasnogovornik Splita najavili su derbi 13. kola HNL-a; u subotu u Park mladeži dolazi Dinamo. Denis Glavina je onaj prvi, a Aljoša Vojnović drugi čovjek. I dok za Glavinu nije sporno da ima najviše tetovaža (u stopu ga prati Mate Pehar), Vojnovića je kao kandidata za glasnogovornika istakao onaj koji to sada radi, Jerko Trogrlić. Popularni Osječanin je jasan, glasan i zanimljiv.

Evo jednog primjera:

- Kod kuće u ovom prvenstvu ne igramo kako treba, izgubili smo od Zadra i Istre 1961, ali uvjeren sam da možemo “klepiti” Dinamo, makar je to naša daleko najbolja momčad – rekao je Vojnović. – Liga 10 pokazala se kao vrlo teška i neizvjesna, pa čak ni takav Dinamo ne može unaprijed računati na bodove protiv bilo koga.

Vojnović je pozvao Splićane u Park mladeži.

- Mi baš nemamo navijače, ali ovo je prilika svim Splićanima da navijaju protiv Dinama, ako već neće za nas. Nama će biti lakše igrati pred zavidnim brojem gledatelja i ako budemo imali podršku. Optimizam gradimo i na činjenici da ove godine općenito bolje igramo protiv boljih momčadi.

Splitu je u Maksimiru u prvoj međusobnoj utakmici ove sezone presudio Soudani u posljednjim trenucima.

- Kod Dinama možeš izdvojiti bilo koga, svi su opasni i na sve moraš paziti, ali ako moram izdvojiti jednog igrača, to je definitivno Soudani. Rješava utakmice na sve moguće načine.

Vojnović je ponudio recept za pobjedu:

- Moramo se natrčati kao psi, moramo biti agresivni i dobiti pet do šest žutih kartona, uključujući i mene. Bilo bi sjajno sačuvati netaknutu mrežu, jer sam siguran da će nam se ukazati prilike za gol. Utakmica s Udineseom pokazala nam je kako funkcioniraju europske momčadi, oni su triput došli pred naš gol i dva puta pogodili. To znači biti konkretan. Očekujem od nas da se u ovoj utakmici ugledamo na Udinese, da polupriliku pretvorimo u gol. Imamo mi opasnih igrača, Bilić i Roce prije svih, ali stalno igramo toplo-hladno. Ja strijelac? Nažalost, događa mi se da promašujem s deset centimetara, kao protiv Hajduka.

Glavina je sa smiješkom pratio Vojnovićevo izlaganje, može se konstatirati da je uživao, a sam je rekao:

- Očekuje nas borba, ne očekujem lijep nogomet. Dinamo nije u sjajnoj situaciji, promijenili su trenera i ne igraju dobro, međutim, Dinamo je pun odličnih pojedinaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:28