Tea Cimaš/CROPIX
ISKUPLJENJE NA KVARNERU

Trener Betisa: 'Nećemo podcijeniti Rijeku. Benko, Maleš i Kvržić su odlični'

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 02. listopad 2013. 21:42

- Tri boda su nam od vitalne važnost - poruka je s kojom su Španjolci stigli u Rijeku.

Jasno i glasno! Betis je pred svojim navijačima upisao “mršavi” remi na otvaranju skupine I (Lyon, 0:0). Za zeleno-bijele možda neočekivano, ali po viđenome - realno. Novi podbačaj u Europskoj ligi upalio bi alarm na Benito Villamarinu, a to momčad trenera Pepe Mela pod svaku cijenu želi izbjeći. Motivirani, puni samopouzdanja nakon domaćeg trijumfa protiv Villarreala (1:0), dečki iz Seville na Kvarneru će tražiti iskupljenje - pobjedu!

- Prvenstvo nam je bitno, ali važna nam je i Europska liga. Želimo proći skupinu, a za dalje ćemo vidjeti - kazao je branič Jordi.

Prvi kontakt s Kantridom (stadion, zalazak sunce, more...), jučer negdje oko 18.30 sati (Španjolci ipak “nisu Švicarci”, presica je bila zakazana za 18.15) bio je, priznat će Španjolci, za pamćenje, “skoro kao u Sevilli, samo malo hladnije”.

Gosti su na trenutak zaboravili i na činjenicu da je kod kuće ostao Rubén Castro, ubojiti strijelac koji je prošle sezone po postignutim pogocima zauzeo šesto mjesto u Primeri, odmah iza Messija, Ronalda, Falcaa, Negreda i Soldada.

- Castro je već neko vrijeme ozlijeđen. Prvenstvo smo počeli bez njega, tako smo i pripremali momčad - nije se pretjerano žalio trener Pepe Mel na činjenicu da neće moći računati na najboljeg igrača, možda i zbog toga što “zna sve o Rijeci”:

- Gledali smo utakmice našeg protivnika. Ne znam kako su se za europska gostovanja pripremali Žilina i Stuttgart, ali mi sigurno nećemo podcijeniti Rijeku, koja, siguran sam, neće odigrati kao u Guimaraesu. Čeka nas teška utakmica. Benko, Maleš, Kvržić..., posebno su me se dojmili. Domaćin ima niz kvalitetnih igrača.

Zanimljiva je izjava predsjednika Betisa, “skinuta” sa službenih stranica kluba, u kojoj se dotakao ogleda Rijeke i Hajduka. I dok cijela Hrvatska još uvijek traži odgovorne za nerede s “one strane ograde”, Rafael Gordillo u “utakmici na tribinama” ne vidi ništa zbog čega bi njegova momčad morala strahovati. Prvi čovjek zeleno-bijelih ipak je vruće južnjačke krvi...

- Mogu razumjeti to što se dogodilo, to je bio derbi. Očekujem dobru atmosferu - kazao je Gordillo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:01